Naslovnicaa Nesvrstano Pod sretnom zvijezdom

Pod sretnom zvijezdom

Podijeli

Prije par dana Jupiter, planet ekspanzije, rizika i novih prilika promijenio je znak. Nakon koketiranja i ekspresnog prelijetanja znaka Ovna u manje od godinu dana ušao je u stabilni znak Bika kako bi, kako i pristoji, ostao u njemu punih godinu dana. Jupiter u astrologiji ima pozitivan predznak, smatra se velikim benefikom ili velikim dobročiniteljem, a mjesto koje zauzima u osobnom horoskopu pozicija je na kojoj možemo uživati u svim njegovim dobrobitima. Naravno, ukoliko to znamo iskoristiti. Njegova pozicija u horoskopu doista je sretna no prilično često ne primjećujemo koliko nam stvari na tom području života idu od ruke. Na primjer, ako se Jupiter nalazi u šestom polju svakodnevnih radnih dužnosti i radnih kolega, uzimat ćemo zdravo za gotovo da uglavnom radimo u ugodnoj i dobrohotnoj radnoj okolini i da smo s kolegama u više no dobrim odnosima zanemarujući priče one manje sretnih (ili onih koji nemaju Jupiter u šestom polju) koji nam se žale na sivu i čemernu atmosferu na poslu. Jupiter, na primjer, u drugoj kući, može nam podariti puno mogućnosti za zaradu, ali ih uopće ne moramo iskoristiti već ćemo se žaliti kako baš i nemamo novca, a da zapravo nismo ni prstom mrduli da popravimo svoju financijsku situaciju.

Jupiterova pozicija u horoskopu donosi mnoge darove, ali ih moramo znati i upotrijebiti. Ovaj vatreni planet, vladar nebeskih visina, zahtjeva, kako bismo iskoristili bonuse koje nam nudi, da ponešto i riskiramo. A to nećemo moći budemo li čekali zavaljeni u naše udobne naslonjače. Jupiter je aktivan planet i od nas zahtjeva angažman i aktivnost i, osim toga, pozitivan stav i vjeru u budućnost. Imate li sve to, ništa vas neće spriječiti u onome što želite ostvariti.

Jupiter u Biku spušta loptu novih mogućnosti čvrsto na zemlju. Dok se Jupiter u Ovnu bavio novim idejama i mogućnostima, potencirajući Jupiterovu sklonost riziku i pretjerivanju svake vrste, Jupiter u Biku igra na sigurno. Ponudit će nam da unaprijedimo svoju imovinsku situaciju, da krenemo u novi biznis, da udovoljimo svojim hedonističkim porivima. Jupiter u Biku orijentiran je na materiju u svim njezinim oblicima. Zato ako imate takve planove (a tko ih danas nema?), krenite hrabro naprijed. Uz malo sreće, vaša nastojanja past će na plodno tlo.

Karin Baloh Martić
astrodrom.hr