Naslovnicaa Nesvrstano Hungry like the wolf

Hungry like the wolf

Podijeli

Na prvom mjestu na listi definitivno je znak Bika. On želi svijet oko sebe okusiti u svoj njegovoj punini, posebno kada se radi o zadovoljavanju jedne od primarnih potreba – potrebe za hranom. Doduše, on će to protumačiti onako kako mu odgovara i jesti – više, bolje, nezajažljivo. Hrana Biku doslovce može doći glave jer kada krene jesti ne zna se zaustaviti i osim problema s viškom kilograma može imati problema i sa zdravljem radi toga.

Na drugom mjestu nalazi se znak Raka. Ovaj emotivni znak često viri u frižider jer mu, između ostaloga, hrana služi kako bi se osjećao sigurno i zatomio neka svoja sitna nezadovoljstva. Između nahranjenosti i sigurnosti kod Raka često postoji znak jednakosti. A kako je ovaj znak kućni tip, kilogrami se samo nagomilavaju. Iako to Rakove zapravo ne zanima. Važno je da se oni osjećaju dobro.

Na trećem mjestu je znak Strijelca. Ovo je bonvivan zodijaka, koji uživa u hrani jednako kao i u svim drugim ovozemaljskim zadovoljstvima. Sreća njegova što je toliko dinamičan i aktivan pa mu se kilogrami ne ‘hvataju’ kao kod prva dva znaka na listi. Strijelac voli otvorene prostore i boravak u prirodi i pravi je sportski tip. I zato je idealni obrok za njega – piknik.

Uživati u životu voli i Škorpion. Mada su kod njega užici kao i sve druge stvari u životu podložne ekstremima. A to znači da se u jednakoj mjeri može prepustiti uživanju u hrani i pretjerati preko svake granice (čak i gore od prvoplasiranog Bika), ali da će, ako je u takvoj fazi, biti asketski nastrojen i neće kušati ni zalogajčića više nego što si je zacrtao. Ponekad će se odreći slasnog obroka da bi sam sebe mučio. Ili eventualno kuharicu koja je cijeli dan provela u kuhinji.

Pojesti voli i Ovan, koji sa Strijelcem i Škorpionom dijeli jednaku strast prema životu. Ma cijeni on hranu, ali ne toliko da bi postao njezinim robom. Uživa sjesti za puni stol, posebno ako ga je netko drugi pripremio, ali se neće buniti ponudite li mu sendvič. Kao i u svemu drugome u životu, ne komplicira previše.

Možda ćete se iznenaditi što ćete u prvoj polovici liste susresti Jarca. Za većinu ljudi on je hladan, kontroliran i distanciran. No Jarac je prikriveni hedonist iako to često ni sam sebi nije spreman priznati. Jarac je znak zemljanog elementa i nisu mu strana ni sitna ni krupna zadovoljstva, naravno, tu spada i uživanje u hrani. Ipak, bez obzira na to, kada ocijeni da je prešao granicu, Jarac će se zaustaviti.

A tko je u drugoj polovici? Kome hrana baš i ne znači toliko da bi radi nje učinio mnogo toga? Saznati možete sljedeći tjedan…

Karin Baloh Martić
astrodrom.hr