Naslovnicaa Nesvrstano Brand Versace pod kontrolom američkog Korsa

Brand Versace pod kontrolom američkog Korsa

36
Podijeli

Američka grupa modnih dodataka Michael Kors potpisala je ugovor za kontrolu čuvene talijanske kuće luksuza – Versace za više od dvije milijarde dolara. U okviru sporazuma američki brand Blackstone, posjednik 20% dobara već četiri godine, izlazi iz ugovora. Obitelj Versace koja posjeduje ostatak poduzeća, nastavlja aktivno sudjelovanje u radu marke.

Čini se kako ee u djelatnosti, pored Korsa ući i čuveni draguljar Tiffany and Co. Galski Kering je također proučavao dosje ali je suprug Salme Hayek, Pinault, smatrao prodaju preskupom. Michael Kors nije skrivao ambiciju za povećanje učešća u poznatim markama visoke mode, nakon što je prošle godine postao vlasnik britanskog branda luksuznih cipela-Jimmy Choo za 1,2 milijardu američkih dolara. Trenutna godišnja zarada grupe je 4,71 milijardi pa se povećala za 5%.

Versace je pripremao ulazak na burzu od jeseni i ulaganje 20% kapitala za financiranje osobnog razvoja u inozemstvu. Ali glavni direktor Jonathan Akeroyd izjavljuje kako želi malo pričekati i staloženo razmisliti.

Milanski label je ostvario 686 milijuna eura ali direktor Akeroyd očekuje uskoro milijardu eura uz ostvareni porast za 18%.

Džana Mujadžić

Komentari