Tko zna, zna! Trikovi za najbolje fotke slikane pametnim telefonom

58

Fotograf Bojan Zibar, vlasnik profila @foto_zibar na Instagramu, otkriva par malih trikova za najbolje Street Style fotke fotkane pametnim telefonom. 

Kako bi postigli zamagljenu „blurred“ pozadinu treba podesiti ‘portrait mode’ na svom pametnom telefonu, a ostalo uređaj odrađuje sam. U fokusu je ono bitno, pozadina je savršeno zamagljena donoseći najbolje profesionalne rezultate. 

Kako bi fotke ispale što prirodnije uz ‘portrait mode’ dobro je uključiti i zoom. Ako dvojite je li bolja rasvjeta sunce ili hlad, preporuka je za cusnčanog dana slikati u hladu, slike ispadnu oštrije i bolje. Važan je i položaj pametnog mobitela. Najbolje street style fotke slikane su upravo iz razine prsa ili niže. Jednostavno namjestite kadar, prislonite mobitel u razinu prsa ili čak trbuha i fotkajte! Modeli tako ispadnu mnogo viši, dok nekad iz razine glave mogu izgledati pomalo stisnuto i nezgrapno. Vrlo je važno da imate mirne ruke kako biste izbjegli mutne fotografije. 

Obratite pažnju na pozadinu fotografije, važno je misliti na detalje. Izbjegavajte automobile, obični asfalt ili druge neprirodne detalje, a birajte zgodne fasade, zanimljive teksture, ulice, arhitekturu i kipove. Iako nisu u fokusu, pridonose bojama fotografije i cijelom izgledu, a ako ste jako kreativni, možete kombinirati pozadinske boje sa bojama outfita ili drugih elemenata u fokusu. 

Komentari