Podijeli

Sastojci
za 8 serviranja

6 krumpira, oguljeni
2 šalice ribanog parmezanskog sira, odvojene
3 žličice soli, odvojeno
4 žlice maslinovog ulja, odvojeno
1 slatki luk, kockice
455 g mljevene govedine
420 g narezanih rajčica
4 žlice svježeg peršina, sjeckane, odvojene
1 čajna žličicu paprike
½ čajne žličice papra
6 šalica špinata
2 češnjaka, mljevena
1 šalica ricotta sira
1 šalica narezanog mozzarella sira

Priprema
Zagrijte pećnicu na 180˚C
Koristite nož i izrežite krumpir na debljinu 3 mm
Na papiru za pečenje, posipajte polovicu parmezanskog sira i širite dok ravnomjerno ne prekrije papir.
Stavite krumpir preko parmezana tako da svaki krumpir preklapa prethodni krumpir i okomito i vodoravno. Nastavite dok cijela posuda ne bude prekrivena krumpirom.
Posipajte ostatak parmezana ravnomjerno preko krumpira. Začinite s 1 žličicom soli. Pecite 30 minuta, sve dok krumpir ne bude zlatne boje i lagano hrskav.
U tavu stavite 2 žlice maslinovog ulja. Dodajte luk i kuhajte oko 15 minuta.
Dodajte mljeveno meso i pomiješajte s lukom. Pomiješajte rajčice, 3 žlice peršina, papriku, 1 čajnu žličicu soli i papriku. Umiješajte, kuhajte dok se govedina ne skuha.
U drugoj tavi na 2 žlice maslinovog ulja dodajte špinat i kuhajte. Dodajte 1 čajnu žličicu soli i češnjak. Sve pomiješajte. Uklonite s topline.
U zdjeli spojite špinat i ricotta sir. Staviti na stranu.
Ravnomjerno širite smjesu od špinata preko kuhanog krumpira.
Ravnomjerno širite smjesu govedine preko špinata. Pospite mozzarellu preko govedine.
Uzmite kraj na kojemu su zapečeni krumpiri i počnite kotrljati gore, pazeći da sastojci ne izlaze iz role.
Nakon što sve zakotrljajte, stavite krumpir na papir za pečenje i pecite 15 minuta.
Pospite peršinom za ukras. Odrežite i poslužite odmah.
Uživajte !