Naslovnicaa Lifestyle Gastro Šparoge u lisnatom tijestu

Šparoge u lisnatom tijestu

Podijeli

sparoge

Moja prijateljica Bubi je išla na šparoge, kako ona kaže, tamo negdje oko Sukošana. Jeste skužili kako se za branje gljiva i šparoga uvijek kaže “ići na”, kao i ići u lov ili ribolov. Tu se više ne radi o težaštvu, već o zabavnoj aktivnosti, opet, jer je rijetka. U svakom slučaju, zabavno je tragat za nečim rijetkim.

Koristila sam kupovno lisnatom tijesto, jer što ovaj gospodin radi (u linku gospodin radi lisnato tijesto za croissante), meni bi oduzelo pola dana.

Koristila sam malu tepsiju, jer nisam sada imala kilogram šparoga, tako da sam prvo izvaljala u nju samo pola od cijelog pakovanja lisnatog tijesta, malo premazala maslinovim uljem i stavila u pećnicu na 180 stupnjeva samo malo da se tijesto digne. Za to vrijeme sam prokuhala šparoge, samo na 3 min sam ih stavila u ključavu vodu. Tu vodu ni slučajno bacati, izvrsna juha se od toga napravi, pa čak i bez vrhnja za kuhanje, u zamjenu se izmiksa drugo povrće za gustinu. Nego, da se ja vratim svome lisnatome. Razbite 3 jaja, malo posolite, popaprite i naribate sira, tvrdog sira, imala sam kozjeg, tko ne voli neka stavi parmezan, sve umutite i dodajte obarene šparoge. Smjesu prelijte preko lisnatog tijesta i stavite peći dok vam se smjesa ne ukruti, kojih 10 min na 180 stupnjeva. Dobar tek!

Sastojci:

Lisnato tijesto
svežanj divljih šparoga
3 jaja
parmezan
sol, papar
maslinovo ulje

Tekst i fotografija: Dorotea Orlović