Naslovnicaa Lifestyle Gastro Pizza

Pizza

Podijeli

Prošao je i taj neradni Dan rada i vrijeme je za proljetno čišćenje. Sve ću pobacat, sve! Šupu, najmanju prostoriju sam sredila. Mislim, nisam ju čak ni sredila sama, već mi je bivša cimerica došla pomoći. Kako je imam dobre cimerice, zar ne?  Kad bi se nas dvije odlučile počastiti, uvijek bi si naručile pizzu. U spomen na taj naš ritual i sve užitke iz njega proizašle, napravila sam pizzu,  baš onakvu kakvu ona najviše voli, s puno sira i luka!

Tijesto nisam sama mijesila, već sam ga kupila u obližnjoj pekari. Ma tko bi to mijesio za 3 i pol kn, a i pekar je prilično naočit.

Ostavila sam pola kilograma tijesta na toplo mjesto da se digne. Za jedan protvan je dosta pola kilograma tijesta. Razvaljala sam ga po tepsiji,pažljivo, nema veze ako vam se tijesto malo ispuše, sve se to napuše ispočetka tijekom pečenja. Na tijesto sam nabacala „izgratane“ i iscijeđene tikvice (obavezno ih iscijedite jer će vam inače tikvice pustiti vodu na tijesto), malo slanine, kravlji sir, mozzarellu, luk, kapare i cherry rajčice. Malo sam začinila bosiljkom, nisam imala svježeg, pa sam koristila sušeni. Malo sam sve polila maslinovim uljem, da zamiriše. Sve peći na prethodno ugrijanoj pećnici, na 180 stupnjeva, kojih 10 min i još 10 na malo većoj temperaturi, negdje bar 200. Kada tijesto dobije boju, pizza je gotova! Dobar tek!

Sastojci:

Pola kg tijesta

2 manje tikvice

10 dag kravljeg sira

Mozzarella

5 dag slanine

luk

kapare

20 dag cherry rajčica

bosiljak

maslinovo ulje

Tekst i fotografija: Dorotea Orlović