Naslovnicaa Gastro Piće tjedna Sweet Dream

Sweet Dream

Podijeli

Ima li išta ljepšeg od onoga kada se probudite odmorni nakon ugodnog sna, a kroz roletne uleti pokoja zraka sunca. Otvorite prozore, udahnete punim plućima, razvučete osmijeh i radosno zakoračite u novi dan J Još ako izuzmemo onaj dio da je to ponedjeljak i nadodamo ovaj zanosni napitak koji će Vam ‘netko’ pripremiti prije nego se izvučete iz kreveta, mogućnost da će Vam dan biti dobar sigurna je.

Ovaj voćni napitak ne zahtjeva nikakva dodatna sladila jer je prirodno sladak, a garantiram da će vas lagano probuditi i napuniti pozitivnom energijom. Svježi grejp savršeno se spaja sa suhim voćem, a punoća jogurta čini idealni kontrast boje i okusa – jednostavno savršeno da upotpunite svoj doručak dok npr. prelistavate dnevne novine. Možda su vas zbunili ovi čudni sastojci, ali bez brige… u nastavku ću vam sve postepeno objasniti.

Pa krenimo redom, za ovaj koktel prigodnog naziva Sweet Dream potrebno Vam je:

25 g suhih smokava (bez koštica)
50 g suhih šljiva
25 g zlatnih grožđica
1 grejp
350 ml mlijeka
30 ml običnog jogurta

Navedeni sastojci dovoljni su za izradu 2 čaše napitka.

A priprema je sljedeća:

Smiksajte sušeno voće. Iscijedite grejp i dodajte ga u blender. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Naknadno ulijte mlijeko i sve zajedno još kratko pomiješajte. Pomoću čajne žlice spiralno unutar čaše ‘namažite’ jogurt te prethodno pripremljeni napitak ulijte u čaše. Sweet Dream poslužuje se svjež – tako da… bacite se u pripremu, jutro još tako kratko traje

Ja vam želim ugodan radni tjedan uz nadu da ćete svakog jutra uživati u nekom ovako posebnom napitku.

Za Udrugu konobara i barmena HrvatskeIvana Fatur