Naslovnicaa Lifestyle Podaci koje niste znali o snovima!

Podaci koje niste znali o snovima!

170
Podijeli

Svi sanjamo, gotovo svake noći. Ipak toliko malo znamo o našim snovima. Odakle dolaze? Što znače? Možemo li ih kontrolirati i trebamo li ih interpretirati?

Evo nekih odgovora:

Snovi pomažu pri učenju
Ako učite za ispit, probajte odspavati radije nego da učite tih sat vremena više. Kada mozak sanja on pomaže procesu učenja i riješava probleme. Snovi pomažu mozgu da razumije nove informacije i procesuira ih.

Najčešći san? Onaj da vas partner vara.
Brojna istraživanja dokazala su taj podatak. Nevjera partnera najčešča je noćna mora. San rijetko kada ima veze sa stvarnošću, već reflektira univerzalni strah.

Možete imati nekoliko snova u noći
Snova je najčešće više, no ne sjećate se svih. U prosjeku sanjamo svakih 90 minuta, a svaki ciklus snova je dulji od prethodnog. Prvi san traje 5 minuta, dok onaj zadnji prije buđenja može trajati čak od 45 minuta do sat vremena. Procjenjuje se da ljudi prosanjaju oko 100 000 snova u životu.

Možete se vratiti snu nakon buđenja
To ste često poželjeli, zar ne? E pa moguće je. Lezite jako mirno, ne mičite se nimalo jer to je bio položaj u kojem ste sanjali. Kada se pomaknete, odvajate se od sna.

Čak i bizarni snovi mogu se interpretirati
U svakom snu ima simbolizma i potencijalnog značenja. Razmislite kako ste se osjećali dok ste sanjali, čudne snove prelako odbacujemo.

Opetujućim snovima Vam možda mozak nešto poručuje
Sanjate li isti san nanovo? Potražite skrivene poruke u njemu, kako biste ga se napokon riješili.

Možete kontrolirati snove
Još jedan dokaz temeljen na istraživanjima. To nije vještina koju svi posjeduju, no može se raditi na njoj. Tehnika je naročito korisna ljudima koji pate od čestih noćnih mora.

Ne morate spavati da biste sanjali
Sanjati možete posvuda. Ovaj pojam ne treba se miješati sa sanjarenjem. Razmišljajte o snu koji ste imali, nađite mirno mjesto i pustite da se dalje razvija.

Komentari