Naslovnicaa Lifestyle IKEA postaje dostupna na drugim online prodajnim servisima

IKEA postaje dostupna na drugim online prodajnim servisima

IKEA će pokušati postati još konkurentnija na online tržištu i svoje proizvode ponuditi i putem drugih online trgovina.

Podijeli

Ovaj potez znači da će IKEA-ini kupci svoje najdraže komade namještaja i điđa za po kući moći naručiti sa servisa kao što su Amazon i njegova kineska konkurencija Alibaba. Prema riječima CEO-a Inter IKEA Grupe, Torbjorna Loofa, testiranje ovog koncepta početi će iduće godine. Rekao je da su i sam primijetili da online prodaja na vlastitim kanalima jednostavno nije dovoljna.
O točnim servisima na koje će IKEA plasirati svoje proizvode još nema riječi i navodno ugovori još nisu potpisani no u obzir dolaze vjerojatno oni najveći koje danas svi koristimo.
IKEA koja je zapravo oduvijek poznata po velikim trgovinama nalik na skladišta u zadnje vrijeme iskušava nove koncepte i daje puno više slobode maloprodajnom segmentu. Tako su počeli isprobavati s prodajom u manjim prostorima i evo sada jačanjem online prodaje.
U fiskalnoj 2016. godini, online prodaja pri IKEA Grupi, koja je vlasnik većine (ne svih) IKEA trgovina na svijetu porasla je za značajnih 30%, na ukupni iznos od 1.4 milijarde eura što čini otprilike 7% ukupne prodaje koja iznosi oko 34 milijarde eura na godišnjoj razini. Iz ovog rasta jasno je da IKEA želi svojim kupcima omogućiti još više online mjesta za kupovinu.