Utorak, 26.02.2013

Severina turneju započinje u Rijeci

U subotu 23. ozujka u 20 sati u rijeckoj Dvorani mladosti dogoditi pocetak SEVERININE regionalne turneje

Sve čega se Severina primi, sve što najavi, sve što napravi ili ne napravi, biva popraćeno velikom medijskom pompom. Tako ce sigurno biti i sa njenom novom turnejom “Dobrodosao u klub”.
Najpoznatija hrvatska pjevačica zabavne glazbe Severina Vučković koja svojim pjesmama, koncertima, glumačkim izvedbama, ali i privatnim životom, već dvadesetak godina neprestano izaziva veliki interes javnosti, svoju će skoru regionalnu turneju nazvanu “Dobrodošao u klub” započeti spektakularnim koncertom koji će se održati 23. ožujka u riječkoj Dvorani mladosti. Prethodno najavljivani datum 22. ožujka zamjenjen je novim datumom 23. ozujka jer se 22. ožujka igra nogometna utakmica između Hrvatske i Srbije u sklopu kvalifikacija za odlazak na Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu 2014. godine, tako da se ne bi ljudi dvoumili sjediti pred televizijskim prijemnikom ili ići na koncert.

Turneja je zamišljena kao spoj pop glazbe, mode, mjuzikla, kabarea, kazališta i općenito umjetnosti, tako da nimalo ne čudi što je umjetničko vodstvo (art direction) Severinine regionalne turneje “Dobrodošao u klub” preuzeo ni više ni manje nego poznati kazališni redatelj Tomaž Pandur, odnosno njegova ugledna međunarodna kazališna organizacija “Pandur Theaters” koja je u svijetu i kod nas poznata po svojim intrigantnim kazališnim i interdisciplinarnim projektima u drami, operi i baletu. Tomaž Pandur je jedan od najzanimljivijih i najnagrađivanijih europskih kazališnih redatelja sa autorski vrlo prepoznatljivim rukopisom koji po pravilu ne preuzima poznate, nego stvara nove trendove.

Za Severinin koncert Tomaž Pandur je odabrao iznimnu međunarodnu umjetničku ekipu: filmskog i video umjetnika Dorijana Kolundžiju iz “Galerije 12″, kostimografa Marka Mitanovskog, dramaturga Liviju Pandur i koreografa Anžeta Škrubeja i njegov plesni ansambl “Maestro”, tako da se predviđena koreografska suradnja sa Ivonom Brnelić i njenim plesačima nažalost neće ostvariti.

Turneja “Dobrodošao u klub” utjelovljuje Severinino viđenje svega kroz pjesmu i melodiju, popraćeno vizualnim radovima i scenskim pokretima. Publika će istovremeno prisustvovati spektaklu i intimnom performansu, otvaranju onog najdubljeg što nosimo u sebi, kontrapoziciji ljubavi i mržnje, tame i svjetla, tuge i radosti, dobra i zla, reda i kaosa. Posjetitelji koncerata će emocionalno iskusiti neobično putovanje kroz osjećanje ushićenja i radosti, te bola i tuge slomljenog srca. Na svakom koncertu turneje na kojem će biti objedinjene sve scenske umjetnosti Severina će izvesti preko 28 pjesama, neke u potpuno novom aranžmanu, a neke baš onakve na kakve je publika navikla. Probe turneje održavati će se u Ljubljani.

Ne zaboravimo da je Severina igrala u monodrami “Čekajući svog čovika”, glumila u riječkim kazališnim predstavama “Karolina riječka” i “Gospoda Glembajevi”, da joj je posvećen slovenski film “Pijetlov doručak”, da je glumila u filmu “Duhovi Sarajeva” sa Enisom Bešlagićem, televizijskog humorističkoj seriji Željka Pervana “Večernja škola: Povratak upisanih” (kao narikača Cvija), te da joj se smiješi glavna ženska uloga u splitskom mjuziklu “Naša bila storija” koji govori o povijesti “Hajduka”. Za svoje uloge u predstavama “Karolina riječka” i “Gospoda Glembajevi” na daskama riječkog HNK “Ivana pl. Zajca”, iako su u najavama bile popraćene protestima ponekih glumaca kako im jedna glumački neškolovana osoba “otima kruh iz usta”, Severina je dobila velike pohvale i od najoštrijih hrvatskih kazališnih kritičara i nakon dugo vremena privukla ponovo velik broj publike u riječko kazalište. Ne čudi ta Severinina ljubav prema kazalištu jer se u njega zaljubila još od malih nogu. Od tada naime gaji ljubav prema glazbi i scenskom nastupu, pleše, svira klavir, glumi. U djetinjstvu odlazi gospođi Lepi Smoje, supruzi legendarnog Miljenka Smoje, u KUD “Mozaik” gdje kao talentirana trinaestogodišnjakinja nastupa u mjuziklu “Frane Štrapalo”. Sve ostalo nakon toga je svima poznato.

Budući da joj je sin Aleksandar najvažniji muškarac u njenom životu od njega se Severina neće odvajati ni tijekom turneje. Probe će se održavati tri do četiri sata dnevno, a ostatak vremena će Severina provoditi sa sinčićem Aleksadrom. Mjesto njenog boravka u Ljubljanni i pred koncert u Rijeci naravno neće biti javno obznanjeno da bi se izbjegla navala paparazza. Predviđeno je nekoliko dana proba u Dvorani mladosti koje će naravno biti zatvorene za medije i publiku. Iza Severine je pregršt hitova koje je nepotrebno nabrajati, a pjesme s tek objavljenog albuma “Dobro došao u klub” opet su među najslušanijima na svim radijskim postajama. Album ima 13 pjesama među kojima su i “Uzbuna”, “Tarapana”, “Slaba na slabića”, “Postelja od vina”, “Tango” (duet sa Željkom Bebekom), kao i naslovna pjesma “Dobro došao u klub”. Ljudima su se uvukle u uši “Brad Pitt”, “Grad bez ljudi” i “Italiana” koje na YouTube-u ima dosad neviđen broj klikova. Severinine pjesme su pogotovo u posljednje vrijeme popraćene atraktivnim, kontroverznim i provokativnim spotovima koji još više potenciraju njihov uspjeh kod publike. A dok preslušava album i gleda Severinine spotove narod se zabavlja i pitanjem hoće li Seve i Milan opet biti zajedno.

Od srijede 27. veljače nabavite ulaznice u sistemu “Eventima” po cijeni od 90 kuna. Na dan koncerta njihova cijena će iznositi 100 kuna.

Tagovi

Slični članci
Sviđa ti se članak? Podijeli ga...

Odgovori