Naslovnicaa Lifestyle Biznis Peti sajam poslova krajem ožujka

Peti sajam poslova krajem ožujka

Podijeli

26. ožujka započinje peti po redu Sajam poslova u organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (područna služba Rijeka). Lokacija sajma i ove je godine Narodno učilište, na adresi Školjić 9.

Pošto su brojke i statistički podaci o nezaposlenosti depresivne, ovaj je sajam tračak svjetlosti i nade za sve one koji bezuspješno nastoje promijeniti svoj neradni status. Crna brojka nezaposlenih u Primorsko-goranskoj županiji  u 2012. godini premašila broj od 19 tisuća ljudi.

Naime, cilj sajma je povezati tvrtke/obrtnike s radnom snagom u Primorsko-goranskoj županiji. Želja nam je omogućiti bolju usklađenost ponude i potražnje na tržištu rada kroz bolju dostupnost i razmjenu informacija te ojačati partnerstvo među dionicima tržišta rada-poručuju organizatori sajma. Na sajmu je predviđeno izravno predstavljanje  poslodavaca, obrazovnih institucija, komora lokalne samouprave, razvojne agencije i Zavoda za zapošljavanje putem izložbenih pultova i multimedijskih prezentacija. Sa strane ponude radne snage predstavit će se nezaposlene osobe i tražitelji zaposlenja, studenti i učenici i time ostvariti osobni kontakt s poslodavcima.

Peti sajam poslova započinje u ponedjeljak, 26.ožujka u 10 sati, a mi se nadamo se što uspješnijem rezultatu ovakvog povezivanja.