Naslovnicaa Lifestyle Bečki gradonačelnik nakon pune 24 godine danas napušta funkciju

Bečki gradonačelnik nakon pune 24 godine danas napušta funkciju

46
Podijeli
Pressekonferenz "Pflege und Betreuung 2030"

Michael Häupl, jedan od najdugovječnijih gradonačelnika u Europi danas, 24. svibnja 2018., povukao se s funkcije mjesta šefa pokrajinske i gradske vlasti Beča.

Nakon 24 godine provedene na funkciji gradonačelnika Beča dr. Michael Häupl predao je svoju dužnost nasljedniku Michaelu Ludwigu, koji je do sada obnašao dužnost pokrajinskog i gradskog člana poglavarstva za stanogradnju. Ludwig je još 27. siječnja 2018. izabran na mjesto šefa Socijaldemokratske stranke Austrije (SPÖ) u Beču odakle se Häupl već ranije povukao.

Ludwig je prilikom govora povodom preuzimanje funkcije objasnio kako u svom stranačkom timu želi imati različite profile ljudi te kako će i žene postaviti na bitne funkcije. Donio je već i neke personalne odluke te rekonstruirao tim SPÖ-a u gradskoj upravi. Istaknuo je i da stranka dobro surađuje s koalicijskom partnerom, Zelenima, te da će podjela resora ostati nepromijenjena do 2020. godine.

Uskoro bivši gradonačelnik Beča, Michael Häupl, rođen je 1949. u Altlengbahu (Donja Austrija), a na mjestu gradonačelnika glavnog grada Austrije i predsjednika Savezne pokrajine Beč bio je od 7. studenog 1994.

Komentari