Naslovnicaa Lifestyle 6 znakova koji govore da ste „pregorjeli“!

6 znakova koji govore da ste „pregorjeli“!

Briga o sebi jedan je od ključnih faktora na putu do sreće! No, puno se puta događa da smo loših navika svjesni kada je već prekasno…

119
Podijeli

Briga o sebi jedan je od ključnih faktora na putu do sreće! No, puno se puta događa da smo loših navika svjesni kada je već prekasno. Da se to opet ne bi ponovilo, pomoću savjeta stručnjakinje Cynthie Ackrill, pripremili smo popis malih navika koje same za sebe govore puno.

  1. Radite male (ali nepotrebne) pogreške

Radite takve pogreške, pri kojima se čisto pitate: „Što sam uopće mislila?“. Bez pravog „goriva“, na žalost ništa ne djeluje tako kako bi trebalo i stres pritom uopće ne pomaže. Kad se uhvatite pri nekoj pogrešci, najprije pomislite, zašto vam se ona ustvari dogodila. Nedostaje li vam sna, kvalitetne hrane, kretanja, razgovora?

  1. Izgubili ste fokus!

Teško određujete prioritete i teško vidite širu sliku? Odmorite se, prošetajte, progledajte kroz prozor ili nazovite prijateljicu. Probudite svoje strasti, ciljeve i ambicije.

  1. Odjednom ocjenjujete druge

Stvarno želite biti takva osoba? Obično se iza takvog ponašanja skriva razlog, a on leži u narušenoj unutarnjoj ravnoteži. Takvo razmišljanje samo još više produbljuje negativne misli.

  1. Prema sebi ste vrlo kritični!

Uvijek se zapitajte da li bi i s vašom najboljom prijateljicom razgovarali na isti način na koji razgovarate i sami sa sobom. Umjesto kritika, radije se nagradite motivirajućim riječima.

  1. Vaš jezik je sve sočniji!

Ružne riječi i nagle eksplozije znak su stresa i nestrpljivosti. Ponovno se zapitajte što uzrokuje vašu nestrpljivost i nervozu.

  1. Sve vam predstavlja problem

Od muhe radite slona i svaki korak vam se čini suvišan. Razmislite o svom tjednu i zapitajte se koji ste zadnji problem rješavali bez negodovanja. Pokušajte odgovoriti na pitanje što se od tada promijenilo? Istražite dublje!

Ako ste se prepoznali u gornjim točkama, bitno je osvijestiti i pokušati razumjeti vlastite navike. Iz dana u dan trudite se napraviti manje promjene, pomoću kojih ćete se pomalo, ali ustrajno pomaknuti ka manje stresnom i zdravijem načinu života.

Komentari