4 dobra razloga zašto je produljenje vašeg sna možda najbolja odluka koju ćete danas donijeti

U nstavku pročitajte 4 dobra razloga zbog kojeg ćete već sutra odgoditi vaše budilice i produljiti san

57

Svi znamo da je san dobar za nas, ali često imamo tendenciju sve manje spavati zbog raznih razloga koji nas u tome sprječavaju. To će se zasigurno promijeniti kada pročitate ovih 5 razloga zašto bi već sutra trebali produljiti vaš san.

1. Nedovoljno sna može smanjiti vrijeme reakcije i donošenje odluka. Iz izvješća o sigurnosti na cesti saznajemo da je lišavanje sna jedan od vodećih uzroka nesreće. Vozači koji nisu spavali tijekom 17 sati, oslabljeni su jednako kao vozači koji su imali 0,05 promila alkohola u krvi.

2. Ako imate osjećaj tijekom dana kako ne možete izdržati bez nekoliko šalica kave, znajte da je riječ o ovisnosti koja se razvija zbog nedostatka odgovarajućeg sna. Dovoljna količina sna na prirodan način povećava osjećaj budnosti i produktivnost tijekom dana.

3. Što kada bismo vam rekli da spavanjem vaše tijelo sagorijeva puno kalorija i da uskraćivanjem sna značajno utječete na povećanje poriva za nezdravom hranom. Ako želite izgubiti višak kilograma, pokušajte dulje spavati. Produljenje vašeg sna, izgorjet će više kalorija i pomoći vam da smanjite želju za nezdravom hranom.

4. Dobar san čini nas sretnijima. Nedostatak sna ima velik utjecaj na našu sreću, ali ne na dobar način. U istraživanju kojeg je provela jedna tvrtka iz Australije, razina sreće za one koji su imali manje od 7 sati sna, bila je niža za čak 15 posto.

Zaključak koji proizlazi iz svega navedenog je jasan – sutra odgodite vaše budilice i naspavajte se!