Pržene bučine sjemenke

    Dodatno začinite svoje omiljene, zdrave grickalice!

    Podijeli

    Sjemenke bundeve dobro properite pod vodom kako bi sa njih uklonili sve neželjene nečistoće i stavite ih u posoljenu vodu. Na svakih pola šalice sjemenki dodajte 2 šalice vode i žlicu soli. Ukoliko želite da budu slanije dodajte još soli. Zavrijte vodu i pustite da kuha desetak minuta. Maknite s vatre i ocijedite.

    Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Pošpricajte dno posude za pečenje, ili papira za pečenje maslinovim uljem. Raširite sjemenke u jednom sloju i malo ih protresite da ih obiđe ulje. Pecite dok sjemenke ne postanu smeđe boje. To može biti od 5 do 20 minuta ovisno o veličini, ali pazite da ne zagore.

    Prije posluživanja ih ohladite i uživajte u aromatičnim, zdravim grickalicama!

    Source