Ovo postoji samo na Greenlandu: Plaža na kojoj možete skijati

  Otok Disko na zapadnoj obali Greenlanda

  Podijeli

  Dok plovite kristalno plavim morem na zapadu Greenlanda, pred vama niče zeleni otok okružen bijelim ledenim planinama. Dobrodošli na otok Disko!

  Valovi udaraju o crnu obalu plaže Siorarsuit, koja u doslovnom prijevodu znači „velika dina“, a baš ova plaža znakovita je posebno zimi, kada se doslovno skijama možete spustiti s padina iznad zaseoka Qeqertarsuaq sve do obale. Ljeti je ova plaža i njezina okolica zbog svoje očaravajuće prirode i zelenila, omiljeno mjesto posjeta domaćih i stranih turista.

  #sisimiut #siorarsuit #iceberg

  Objavu dijeli Arnajaraq Støvlbæk (@arnajaraqs)

  Čuda prirode moguće je vidjeti gotovo na svakom koraku, a posjeta nije vrijedno samo mjestašce Qeqertarsuaq, koje posjetitelje očarava svojim pitoresknim kućicama i toplim ljudima. Otok je naime, savršeno mjesto za ljubitelje hodanja, a s vrha „Veliki kanjon“ nude se veličanstveni pogledi na zaljev. Na vrhu se nalazi i snježni ledenjak, po kojem posjetitelje kroz cijelu godinu voze saonice s psima.

  Ništa manje nije impresivna niti plaža Siorarsuit zimi, kada je prekrivena snježnim plaštom. Tamošnji snijeg slovi među najčistijim na svijetu, a navodno je skijanje na ovom mjestu toliko impresivno da se uskoro planira izgraditi veliko skijaško središte, koje bi trebalo biti karakteristično po tzv. području za heliskijanje. Kako navodi CNN, područje za skijanje iz helikoptera prilično ovdje ima smisla, jer zimi, kada more zamrzne, na otok je moguće doći samo helikopterom.

  #skrot #siorarsuit #boat #qeqertarsuaq #

  Objavu dijeli Brita Broberg (@britabroberg)

  Fauna je ovdje zimi veličanstvena – osim različitih vrsta kitova, tuljana i ptica, možete vidjeti i sjeverne medvjede, narvale i brojnu drugu divljač. Sve ovo Disku daje jedinstvenu čar, koju ovaj otok čini jednim od najljepših kutaka, ne samo na otoku Greenlandu, već i jednim od najljepših otoka na svijetu.