Naslovnicaa Aktualno Od danas započinje obnova Automotodroma Grobnik

Od danas započinje obnova Automotodroma Grobnik

Ovaj projekt vrijedan je 9,5 milijuna kuna

Podijeli

U ponedjeljak, 4. prosinca započeli su radovi na rekonstrukciji Automotodroma Grobnik. Ovaj projekt vrijedan je 9,5 milijuna kuna, a za njega je Automotodrom osigurao namjenski kredit Privredne banke u iznosu od sedam milijuna kuna te vlastiti udio financiranja u visini od 2,5 milijuna kuna. Ove informacije iznio je direktor Automotodroma Grobnik, Zdenko Šantić, na tematskoj sjednici Općinskog vijeća Čavle. Tom je prilikom Šantić najavio i skorašnje potpisivanje ugovora s izvođačima radova te istaknuo kako se završetak navedenih radova očekuje najkasnije do 25. ožujka sljedeće godine, a radovi će biti izvedeni u sedam faza, prenosi Novi list.

Naime, radovi na rekonstrukciji automotodroma Grobnik trebali su započeti još sredinom ljeta ove godine kada je i staza zatvorena za dnevnu upotrebu, no radovi su bili odgođeni do daljnjega.

O ovome poduhvatu, razgovarali smo i sa načelnicom općine Čavle, Ivanom Cvitan Polić. „Automotodrom Grobnik jedan je od ambasadora grobničkoga kraja diljem naše zemlje, ali i mnogo šire, daleko od granica Republike Hrvatske. Od samog početka njegovog djelovanja, čak i u razdoblju kada nije bilo značajnijih ulaganja, automotodrom bilježi konstantnu posjećenost, a mjesto je to održavanja mnogobrojnih manifestacija. Posebno smo ponosni da automotodrom ovih dana kreće u rekonstrukciju jer smatramo kako će novi sjaj automotodroma Grobnik donijeti višestruku korist za promociju, turizam, ali i stanovnike grobničkoga kraja“.

Naime, motociklistička staza na Grobniku zaživjela je još u rujnu 1978. te je sve do danas ostala jedini asfaltirani sportski objekt u Hrvatskoj na kojem su se odvijale najznačajnije međunarodne motociklističke i automobilističke manifestacije. Svih ovih godina, asfaltna površina nije mijenjana, pa se tako vjeruje da bi rekonstrukcijom ova staza mogla konkurirati za naziv jedne od najljepših staza na svijetu.