Najčudniji hotel na svijetu – umjesto zaposlenika rade roboti

Da, dobro ste pročitali

44

Sigurno ste se nedavno našli usred razgovora o tome kako ćemo za nekoliko godina sigurno prestati raditi određene poslove, koje će potom zamijeniti roboti. Međutim, izgleda da nam takva sudbina nije previše daleko jer se u Japanu otvorio zaista nesvakidašnji futuristički hotel.

Japanski hotel Henn na chain u prijevodu „čudan“ poseban je upravo jer umjesto zaposlenika rade roboti. Radi se o prvom takvom hotelu na svijetu , zbog čega je i ušao u Guinnessovu knjigu rekorda.

 

Prvi hotel takvog tipa otvoren je 2015. godine u Nagasakiju, a kako je doživio veliki uspjeh, otvoreno je još čak sedam istih. Gosti iako očekuju robote u hotelu, budu iznenađeni njihovim ljudskim vrlinama. Svaki od robota ima posebne senzore koje detektiraju sve pokrete, a još je zanimljivija činjenica da je jedan od hotela uređen u stilu Jurassic Parka.

Svakog gosta u sobi dočeka poseban mini robot pod nazivom Tapia, koji zgleda kao BB-8 iz Ratova zvijezda. Funkcija Tapia je da gostima pomaže kod mijenjanja programa, prilagodbe glazbe i nekih drugih funkcija.

Zanimljiva činjenica je da čak i ribice u akvariju u predvorju rade na baterije, kante za smeće su automatizirane te postoji puno ostalih malih robota s kojima se djeca mogu igrati.

Jedna noć u ovom hotelu stajat će vas 80$, a na recepciji ćete umjesto ključeva dati presliku lica kako bi mogli koristiti tehnologiju prepoznavanja lica kod otključavanja vrata.

Ljudsko osoblje možete vidjeti jedino ukoliko se nešto pokvari, a menadžer hotela tvrdi kako ovakav tip hotela osim što je izrazito zanimljiv posjetiteljima, smanjuje troškove zaposlenih.

Komentari