Naslovnicaa Znanost&Tech Europska olimpijada u Rusiji – mladi hrvatski informatičari osvojili dva srebra i...

Europska olimpijada u Rusiji – mladi hrvatski informatičari osvojili dva srebra i broncu

43
Podijeli

Naši juniorski informatički reprezentativci Patrik Pavić iz zagrebačke O.Š. Ante Kovačevića, Dorijan Lendvaj iz O.Š. Popovača, Fran Banić iz velikogoričke O. Š. Eugen Kumičić i Bernard Inkret iz O.Š. Rude vratili su se iz Rusije s dva osvojena srebra i jednom broncom.
Na netom završenoj 2. europskoj juniorskoj informatičkoj olimpijadi u Innopolisu u Rusiji nastupilo je 80 natjecatelja iz 21 europske zemlje. Naši su mladi informatičari nastup u reprezentaciji izborili najboljim rezultatima u Juniorskoj hrvatskoj informatičkoj olimpijadi odražanoj u ožujku u Zagrebu i na Juniorskim izbornim pripremama, održanima u svibnju u Zagrebu.
Postignuti rezultati plod su znanja naših mladih informatičkih lavova, no važnu su ulogu u njihovu uspjehu imale i informatičke udruge i klubovi čiji su oni redoviti polaznici. Patrik, Fran i Bernard članovi su Zagrebačkog računalnog saveza, a Dorijan član Robotičko inforamtičkog kluba Popovača. Obje su udruge članice Hrvatskog saveza informatičara, koji je naš tim pripremao za informatičku olimpijadu u Rusiji, uz pokrovitelstvo i potporu Hrvatske zajednice tehničke kulture i Ministarstva znanosti i obrazovanja.
EJOI natjecanje obuhvaća rješavanje 6 problemskih zadataka u dva dana natjecanja, u programskim jezicima C++ i Java. Učenici se natječu pojedinačno, a svaku zemlju sudionicu zastupa tim od četiri učenika, rođenih 2003. godine ili mlađi.

Komentari