Naslovnicaa Događanja Veliki vodič kroz najluđi maškarani vikend: Evo što nas sve očekuje u...

Veliki vodič kroz najluđi maškarani vikend: Evo što nas sve očekuje u velikoj završnici petog godišnjeg doba!

Provjerite što nas sve očekuje u velikom, nezaboravnom, posljednjem karnevalskom vikendu!

Podijeli

Kratak, ali sladak, prepun rasplesanih zabava, kulturnih, gastronomskih, ali i sportskih događanja pod maskama, 35. po redu Riječki karneval, pomalo se približava svome vrhuncu. A Riječki karneval ne bi bio tako veličanstven bez svog spektakularnog završetka – Međunarodne karnevalske povorke.

Povorka kreće u nedjelju 11. veljače točno u 12 sati, a ove godine povorci će se pridružiti ukupno 104 grupe s više od 10.000 sudionika. Kraj povorke, već tradicionalno biti će obilježen paljenjem pusta na moru i vatrometom oko 20 sati, što će službeno označiti i kraj Riječkog karnevala.

A što nas sve očekuje u ovom velikom, nezaboravnom, posljednjem karnevalskom vikendu, možete saznati u nastavku.

Humanitarni Čiketi – “Čep po čep – kolica”

Humanitarni karaoke party / 9. veljače u 22 sata – Caffe bar Iskra

Humanitarni Pidžama party / 10. veljače u 21 sati – Caffe bar Iskra

Karnevalska udruga Čiket, kao i svakog karnevala, organizira dvije humanitarne zabave u dva dana, ove godine pod zajedničkim nazivom „Čep po čep – kolica“. Ulaz na zabave plaća se u spomenutim plastičnim čepovima i to s najmanje 10 komada po osobi, koji će se na kraju obje večeri donirati Društvu multiple skleroze PGŽ. DMS novac od otkupljenih čepova dalje koristi za provođenje kvalitetnih aktivnosti čiji su korisnici osobe oboljele od multiple skleroze te članovi njihovih obitelji i volonteri. Stoga, svi koji vjeruju u svoje glasovne mogućnosti mogu ih u petak pokazati na karaoke partyju, a svoje najbolje pidžame prošećite u subotu.

Humanitarna jota i maneštra

10. veljače u 11 sati – Trg Republike Hrvatske / Bazarigov prolaz

Udruženje obrtnika Rijeke i VJ Primorski j.d.o.o. ponovno organiziraju dvije najfinije humanitarne akcije u sklopu Riječkog karnevala. U subotu 10. veljače od 11 sati kuhat će se na dvije lokacije – na Trgu Republike Hrvatske riječki obrtnici kuhaju jotu, dok će se u Bazarigovom prolazu kuhati velika karnevalska maneštra. Topli obroci koji će usrećiti sve koji se nađu na Korzu to subotnje jutro, razveselit će i korisnike prikupljenih sredstava – jota se prodaje u korist Centra za autizam Rijeka, a maneštra za humanitarne aktivnosti Rotary kluba.

Humanitarni karnevalski bal

10. veljače u 21 sat – Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja

Palača Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja dom je Humanitarnog karnevalskog bala koji svake godine okuplja mnoge uglednike i uz ples i zabavu prikuplja značajna sredstva za odabrane humanitarne ciljeve. Ove godine sredstva se prikupljaju za Sportski savez osoba s invaliditetom, za financiranje projekta nabavke specifične sportske opreme za sportaše s invaliditetom. Svoj dolazak su već potvrdili predstavnici Rijeci prijateljskih gradova Cetinja i Kawasakija, diplomatski predstavnici i veleposlanici Sjedinjenih američkih država, Francuske, Irske, Indije, Republike Koreje, Italije, Norveške, Australije, Argentine, Grčke, Danske i Austrije. Ulaznice se mogu kupiti u Turističkom informativnom centru na adresi Korzo 14, do subote, 10. veljače, do 11 sati, po cijeni od 400 kuna za dvije osobe. Organizatori Humanitarnog karnevalskog bala su Grad Rijeka, Turistička zajednica grada Rijeke, Rotary Club Rijeka – Sv. Vid te Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja.

Karnevalske zabave sa Zagrebačkom pivovarom

Grupa Vigor i Night Express / 10. veljače u 22 sata – Ex port Delta

Završna karnevalska zabava – Ljubavnici i Duo Pegla / 11. veljače od 15 sati – Ex port Delta

Ex port Delta u dva dana nudi mnoštvo zabave, uz Grupu Vigor i Night Express 10. veljače i veliku završnu zabavu na dan povorke s grupom Ljubavnici, Duo Pegla i DJ-em koji će okupljene zabavljati od 15 sati pa do kasno u noć. Karte za subotnji koncert po cijeni od 20 kn mogu se kupiti u pretprodaji u karnevalskoj kućici na Korzu ili u Dallas Music Shopu te po cijeni od 30 kn na dan koncerta ispred ulaza u Ex port Deltu, a ulaz na veliku završnu karnevalsku zabavu je besplatan.

Međunarodna karnevalska povorka

11. veljače u 12 sati – centar grada

Od samog početka Riječkog karnevala, sve zabave, koncerti, sportska natjecanja, najrazličitija maškarana događanja vodila su ovome danu, kulminaciji svih ludosti – Međunarodnoj karnevalskoj povorci. U nedjelju 11. veljače od 12 sati kreće povorka koja se sa svakim pravom naziva krunom karnevalskih svečanosti na Kvarneru, pa i šire. Očekuju nas 104 grupe s više 10.000 sudionika i 71 alegorijskih kola, a kao novost, na samom početku, predstavit će se povorka mladih – Carnival DJ Session s 10 karnevalskih grupa i oko 2.000 sudionika. Prije početka same povorke, publiku na Kozu će zabavljati Prve riječke mažoretkinje, a nakon prolaska i posljednje grupe, po tradicionalno Halubajskih zvončara, slijedi paljenje pusta na moru u režiji grupe Pom-F-Ri, veliki vatromet te nastavak karnevalskih zabava do kasno u noć, u kafićima, klubovima i Ex port Delti gdje će okupljene zabavljati grupa Ljubavnici i Duo Pegla, a na pozornici na Korzu Trio Cukar i kafe.
Oni koji ne mogu doći na Korzo u nedjelju, povorku će moći pratiti i iz topline vlastitog doma putem direktnog prijenosa na Kanalu Ri, na mrežnim stranicama Riječkog karnevala, na YouTube kanalu te u programu HR Radio Rijeke.

Kazališni vrtuljak u Zajcu

HNK Ivana pl. Zajca prati Riječki karneval do samoga kraja, a na repertoaru su edukacijski koncert maestra Igora Vlajnića „Koliko ste muzikalni?“ 9. veljače, balet „Macbeth“ 10. veljače, „Zajc stand up“ 12. i 13. veljače te koncert „Valentinovo – iznenađenje!“ 14. veljače.