U klubu Booksa putopisno predavanje o Južnoj Americi

31

U klubu Booksa u četvrtak, 8. studenog u 19 sati Ivana Pejić i Tonći Talaja održat će putopisno predavanje o svojem putovanju u Južnu Ameriku.

Na trotjednu pustolovinu krenuli su ovo ljeto iz Lime. Na putu do Buenos Airesa najviše su boravili na prostorima nekadašnjeg carstva Inka, na visinama između 3.500 i 4.500 metara, tjedan dana penjali su se po planinskom lancu Cordillera Blanca, svjedočili zanimljivim spojevima indijanskih i europskih običaja u Svetoj dolini i staroj prijestolnici Inka Cuscu, šetali kroz polja banana i koke, te uživali u miru Otoka Sunca na jezeru Titicaca.

Ivana i Tonći ispričat će prisutnima zašto ih je kaotični La Paz iznenadio i oduševio, kako su zapeli u snježnoj mećavi kod Machu Picchua. Bit će riječi o putovanju po slanim ravnicama juga Bolivije, bicikliranju po čileanskoj pustinji Atacama, vožnji autom kroz  kanjone i vinograde sjeverne Argentine i uživanju u živopisnom Buenos Airesu.

Ivana i Tonći opisat će što su sve doživjeli i naučili, kako kolonijalna povijest i danas utječe na društva u Južnoj Americi te kako Peruanci, Bolivijci, Čileanci i Argentinci žive, jedu, piju i mole.