Podijeli

Tribina će se održati u srijedu, 15. ožujka 2017. godine u 16:00 sati, u Velikoj dvorani Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci (Braće Branchetta 20/1).

U sklopu tribine sudionice će moći sudjelovati u prvom velikom terenskom i online istraživanju o iskustvima i percepcijama oboljelih od raka dojke. Upravo će rezultati ovog anonimnog istraživanja, koje će se još provoditi u Splitu i Osijeku te putem online upitnika, dati kvalitetniji uvid u stvarno stanje i dobre prakse te ukazati na potrebe za poboljšanjima unutar zdravstvenog sustava.

Stoga, pozivaju se sve žene koje su preboljele ili su u fazi liječenja raka dojke da se odazovu na tribinu u što većem broju te sudjeluju u istraživanju kojemu je cilj unaprijediti i standardizirati procese dijagnosticiranja i liječenja raka dojke.

 Osim sudjelovanja u anonimnom istraživanju, na tribini će predavanja održati stručnjaci:

  • doc. dr. sc. Ingrid Belac Lovasić, predstojnica Klinike za radioterapiju i onkologiju KBC Rijeka
  • Ljiljana Vukota, glavna tajnica UdrugeSVE za NJU
  • Ivanka Penko, predsjednica Udruge Nada

SVE za NJU udruga žena oboljelih i liječenih od raka pruža psihosocijalnu, informacijsku i logističku podršku ženama oboljelima od bilo koje vrste raka. Temeljni ciljevi Udruge su pružanje informacijske, psihološke i logističke pomoći ženama oboljelima od bilo koje vrste raka, kao i njihovim obiteljima kroz projekt Centar za psihološku pomoć te promocija prevencije bolesti i razvoj zdravog stila života, educiranje i izdavaštvo u funkciji edukacije i prevencije.