STUDENTI PREUZELI KLJUČEVE GRADA: Počinje 9. Student Day Festival

45
Gradonačelnik Vojko Obersnel uručio ključeve grada studentima

Na konferenciji za novinare danas je službeno otvoren ovogodišnji 9. Student Day Festival koji traje od 14. svibnja do 19. svibnja te su predani ključevi grada studentima.

Najnovije 9. izdanje Student Day Festivala donosi bogat kulturni i zabavni program. Prvo od niza događanja je bojanje pothodnika između Gradske knjižnice i tržnice u realizaciji studenata Akademije primjenjenih umjetnosti te stand up show u Palachu u realizaciji komičara iz zagrebačkog stand up kluba Studio smijeha.

Kulturni i zabavni program se nastavlja sve do petka interdisciplinarnom radionicom Ri:verzijom koja se ove godine bavi temom granica te raznim drugim aktivnostima od kojih svakako treba spomenuti dobrovoljno darivanje krvi te predstavljanje studentskih udruga i sportske aktivnosti u petak.

Tada slijedi najiščekivaniji dio SDF-a, petak 18. i subota 19. svibnja i bogati glazbeni program koji će predvoditi headlineri Hladno Pivo te Bajaga & instruktori. Koncertni dio u petak i subotu počinje u 22:30 u Ex Portu, a u slučaju kiše rezervirana su dva velika šatora.

Konferencija za novinare u povodu otvorenja Student Day Festivala

Održana je i već tradicionalna primopredaja ključeva Grada studentima. Ključeve je predao gradonačelnik Vojko Obersnel predstavnici studenata i predsjednici Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci Pegi Pavletić.

Pegi Pavletić, predsjednica Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci i predstavnica studenata zahvalila je gradonačelniku na primopredaji ključeva te Gradu, Županiji i Sveučilištu na ukazanom dugogodišnjem povjerenju, podršci i vjeri koju polažu u studente Grada Rijeke. Također je naglasila kako je ponosna na studente koji kroz volonterski rad vraćaju svoj dug društvu. U ime oba organizatora, Studentskog zbora i RIKUP d. o. o. zaželjela je dobrodošlicu svima, dobru zabavu i puno novih znanja, a zavidnom broju od čak 60 volontera ovogodišnjeg SDF-a puno novih iskustava.

Prof. dr. sc. Snježana Prijić- Samaržija, rektorica Sveučilišta u Rijeci naglasila je kako Student Day Festival nije samo koncertni dio koji traje dva dana nego i kulturni, znanstveni, humanitarni koji traju tijekom cijelog tjedan. Ponosna je na cijeli Studentski zbor Sveučilišta koji već 9. godinu za redom organizira ovaj projekt. U ime Sveučilišta pozvala je sve građane Rijeke da prođu i dožive SDF.

Vojko Obersnel, gradonačelnik Grada Rijeke rekao je kako je Student Day Festival jedan od dva događaja u Rijeci za koje se predaju ključevi Grada. Također je naglasio da je festival postao tradicija. Istaknuo je da mu je žao zbog toga što se studentima nije mogao ustupiti Korzo u subotu, 19. svibnja, te je pozvao sve studente i građane Rijeke da sudjeluju u petak 18. svibnja u dobrovoljnom darivanju krvi u kojem će i sam sudjelovati.

Komentari