Naslovnicaa Događanja Severina turneju započinje u Rijeci

Severina turneju započinje u Rijeci

Podijeli

Sve čega se Severina primi, sve što najavi, sve što napravi ili ne napravi, biva popraćeno velikom medijskom pompom. Tako ce sigurno biti i sa njenom novom turnejom “Dobrodosao u klub”.
Najpoznatija hrvatska pjevačica zabavne glazbe Severina Vučković koja svojim pjesmama, koncertima, glumačkim izvedbama, ali i privatnim životom, već dvadesetak godina neprestano izaziva veliki interes javnosti, svoju će skoru regionalnu turneju nazvanu “Dobrodošao u klub” započeti spektakularnim koncertom koji će se održati 23. ožujka u riječkoj Dvorani mladosti. Prethodno najavljivani datum 22. ožujka zamjenjen je novim datumom 23. ozujka jer se 22. ožujka igra nogometna utakmica između Hrvatske i Srbije u sklopu kvalifikacija za odlazak na Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu 2014. godine, tako da se ne bi ljudi dvoumili sjediti pred televizijskim prijemnikom ili ići na koncert.

Turneja je zamišljena kao spoj pop glazbe, mode, mjuzikla, kabarea, kazališta i općenito umjetnosti, tako da nimalo ne čudi što je umjetničko vodstvo (art direction) Severinine regionalne turneje “Dobrodošao u klub” preuzeo ni više ni manje nego poznati kazališni redatelj Tomaž Pandur, odnosno njegova ugledna međunarodna kazališna organizacija “Pandur Theaters” koja je u svijetu i kod nas poznata po svojim intrigantnim kazališnim i interdisciplinarnim projektima u drami, operi i baletu. Tomaž Pandur je jedan od najzanimljivijih i najnagrađivanijih europskih kazališnih redatelja sa autorski vrlo prepoznatljivim rukopisom koji po pravilu ne preuzima poznate, nego stvara nove trendove.

Za Severinin koncert Tomaž Pandur je odabrao iznimnu međunarodnu umjetničku ekipu: filmskog i video umjetnika Dorijana Kolundžiju iz “Galerije 12”, kostimografa Marka Mitanovskog, dramaturga Liviju Pandur i koreografa Anžeta Škrubeja i njegov plesni ansambl “Maestro”, tako da se predviđena koreografska suradnja sa Ivonom Brnelić i njenim plesačima nažalost neće ostvariti.

Turneja “Dobrodošao u klub” utjelovljuje Severinino viđenje svega kroz pjesmu i melodiju, popraćeno vizualnim radovima i scenskim pokretima. Publika će istovremeno prisustvovati spektaklu i intimnom performansu, otvaranju onog najdubljeg što nosimo u sebi, kontrapoziciji ljubavi i mržnje, tame i svjetla, tuge i radosti, dobra i zla, reda i kaosa. Posjetitelji koncerata će emocionalno iskusiti neobično putovanje kroz osjećanje ushićenja i radosti, te bola i tuge slomljenog srca. Na svakom koncertu turneje na kojem će biti objedinjene sve scenske umjetnosti Severina će izvesti preko 28 pjesama, neke u potpuno novom aranžmanu, a neke baš onakve na kakve je publika navikla. Probe turneje održavati će se u Ljubljani.

Ne zaboravimo da je Severina igrala u monodrami “Čekajući svog čovika”, glumila u riječkim kazališnim predstavama “Karolina riječka” i “Gospoda Glembajevi”, da joj je posvećen slovenski film “Pijetlov doručak”, da je glumila u filmu “Duhovi Sarajeva” sa Enisom Bešlagićem, televizijskog humorističkoj seriji Željka Pervana “Večernja škola: Povratak upisanih” (kao narikača Cvija), te da joj se smiješi glavna ženska uloga u splitskom mjuziklu “Naša bila storija” koji govori o povijesti “Hajduka”. Za svoje uloge u predstavama “Karolina riječka” i “Gospoda Glembajevi” na daskama riječkog HNK “Ivana pl. Zajca”, iako su u najavama bile popraćene protestima ponekih glumaca kako im jedna glumački neškolovana osoba “otima kruh iz usta”, Severina je dobila velike pohvale i od najoštrijih hrvatskih kazališnih kritičara i nakon dugo vremena privukla ponovo velik broj publike u riječko kazalište. Ne čudi ta Severinina ljubav prema kazalištu jer se u njega zaljubila još od malih nogu. Od tada naime gaji ljubav prema glazbi i scenskom nastupu, pleše, svira klavir, glumi. U djetinjstvu odlazi gospođi Lepi Smoje, supruzi legendarnog Miljenka Smoje, u KUD “Mozaik” gdje kao talentirana trinaestogodišnjakinja nastupa u mjuziklu “Frane Štrapalo”. Sve ostalo nakon toga je svima poznato.

Budući da joj je sin Aleksandar najvažniji muškarac u njenom životu od njega se Severina neće odvajati ni tijekom turneje. Probe će se održavati tri do četiri sata dnevno, a ostatak vremena će Severina provoditi sa sinčićem Aleksadrom. Mjesto njenog boravka u Ljubljanni i pred koncert u Rijeci naravno neće biti javno obznanjeno da bi se izbjegla navala paparazza. Predviđeno je nekoliko dana proba u Dvorani mladosti koje će naravno biti zatvorene za medije i publiku. Iza Severine je pregršt hitova koje je nepotrebno nabrajati, a pjesme s tek objavljenog albuma “Dobro došao u klub” opet su među najslušanijima na svim radijskim postajama. Album ima 13 pjesama među kojima su i “Uzbuna”, “Tarapana”, “Slaba na slabića”, “Postelja od vina”, “Tango” (duet sa Željkom Bebekom), kao i naslovna pjesma “Dobro došao u klub”. Ljudima su se uvukle u uši “Brad Pitt”, “Grad bez ljudi” i “Italiana” koje na YouTube-u ima dosad neviđen broj klikova. Severinine pjesme su pogotovo u posljednje vrijeme popraćene atraktivnim, kontroverznim i provokativnim spotovima koji još više potenciraju njihov uspjeh kod publike. A dok preslušava album i gleda Severinine spotove narod se zabavlja i pitanjem hoće li Seve i Milan opet biti zajedno.

Od srijede 27. veljače nabavite ulaznice u sistemu “Eventima” po cijeni od 90 kuna. Na dan koncerta njihova cijena će iznositi 100 kuna.