Naslovnicaa Događanja Šest ekipa u borbi za prvaka Hrvatske

Šest ekipa u borbi za prvaka Hrvatske

Podijeli

Nakon višetjednog putovanja uzduž i popreko Hrvatske, City Games karavana stigla je do najuzbudljivijeg dijela, velikog hrvatskog finala u Viru, gdje će se 10. kolovoza odlučiti koja će ekipa predstavljati boje Hrvatske u međunarodnom dijelu natjecanja.

“Ovo je susret najboljih od najboljih, od aktualnih prvaka do ekipa kojima je ovo prva godina sudjelovanja na igrama i željne su dokazivanja, stoga nas čeka iznimno napeta večer. Naravno, smisao svega je druženje i dobra zabava, čega će u Viru biti napretek, kao i svaki put do sada,” kazao je Miroslav Krzyk, autor projekta, čija agencija Adria events organizira finale u suradnji s Općinom Vir i Vir Turizmom.

Kao i u svim susretima do sada, ekipe će se natjecati u urnebesnim inačicama tradicionalnih igara poput vodene košarke, spašavanja turistkinja, vesla i pršuta. Svi finalisti dokazali su svoju spretnost i timski rad kroz kvalifikacije i challengere, pa bi sada presudnu ulogu mogle imati nijanse, trenutak koncentracije ili puka sreća.

Među finalistima se nalaze ekipe iz Valpova, Ploča, Krka, domaća ekipa Vira te dvije ekipe iz Šibenika: jedna je kartu za finale osvojila u Okrugu, druga u Novalji.

10. kolovoza saznat ćemo gdje odlazi zlato: hoće li krčka ekipa uspjeti obraniti naslov, ide li možda zlato u Šibenik koji s dvije ekipe ima više šansi od drugih gradova okititi se titulom, može li prva slavonska ekipa na igrama ikad pomrsiti račune ostalima, ostaje li medalja kod domaćina ili putuje na jug sa iskusnom Plinom istočnom.

Pridružite se ovoj razigranoj ljetnoj zabavi i prepustite njenom neodoljivom šarmu. Budite dio uzavrele atmosfere na rivi u Viru i navijajte za svog favorita – možda mu upravo tako pomognete na putu prema daljnjem natjecanju. Finale počinje u 19.30 sati.

Pobjednik ovog finala kao predstavnik Hrvatske odlazi u Biograd na More, gdje se 25. i 26. kolovoza održava međunarodno polufinale. Tu stižu i predstavnici Slovenije, Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Italije i Mađarske. Četiri najbolje polufinalne ekipe sučelit će se odmah 27. kolovoza u velikom međunarodnom finalu, a kompletan međunarodni dio natjecanja snimat će se i pretočiti u tri TV emisije.