Naslovnicaa Događanja Program Astronomskog centra Rijeka povodom Tjedna geoznanosti

Program Astronomskog centra Rijeka povodom Tjedna geoznanosti

Podijeli

Od 10. do 12. listopada 2017. godine Astronomski centar Rijeka obilježit će Tjedan geoznanosti posebnim programom u 17 sati.

Tema ove, dvadesete po redu, međunarodne manifestacije je „Zemlja i ljudska aktivnost“, pa će se u digitalnom planetariju Centra prikazati show Zemlja – svemirski dragulj.

Spomenuti show s popularizatorima astronomije približit će gledateljima svrhu i značaj svemirskih istraživanja s fokusom na istraživanja planeta Zemlje, a s ciljem poboljšanja života na Zemlji kako bi budućim generacijama ostavili u nasljeđe naš dragulj.

O Tjednu geoznanosti

Tjedan geoznanosti promovira razumijevanje i vrijednost istraživanja geoznanosti te njenu primjenu i važnost u svakodnevnom životu. Ova međunarodna manifestacija organizira se od listopada 1998. godine, a u njoj sudjeluje preko 50 milijuna ljudi diljem svijeta. Astronomski centar Rijeka u obilježavanju sudjeluje od 2014. godine.
„Zemlja i ljudska aktivnost“ tema je ovogodišnje manifestacije, a koja ima za cilj osvijestiti čovječanstvo o ljudskom utjecaju na Zemljine prirodne sustave i procese.

Kontakt:
Astronomski centar Rijeka (Rijeka sport d.o.o.)
T. 051 / 455-700; F. 051 / 455-701
e-mail: astronomski-centar-rijeka@rijekasport.hr
www.astronomski-centar-rijeka.hr
Facebook Astronomski centar Rijeka

Prodaja ulaznica: Astronomski centar Rijeka; Sveti Križ 33, Rijeka; www.mojekarte.hr;
Cijene ulaznica za planetarij: 20 kuna za odrasle; 10 kuna za djecu, studente i umirovljenike. Cijene ulaznica za zvjezdarnicu: 10 kuna