Naslovnicaa Događanja Poziv na javnu radionicu izrade ugovora o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju

Poziv na javnu radionicu izrade ugovora o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju

Ponudi li vam nekto doživotno uzdržavanje u zamjenu za stan, najbolje je da prvo saznate sve o modelima takvih odnosa i pravnim regulacijama koje ih prate. Pa ako ste u Rijeci, navratite na radionicu u četvrtak 14. lipnja 2018. godine s početkom u 17 sati u prostorijama udruge SOS Rijeka .

69
Podijeli

Radionica je namijenjena prvenstveno osobama starije životne dobi, ali i ostalim zainteresiranim građanima/kama koji žele saznati više o ugovorima o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju.

Sudionici radionice izrade ugovora o doživotnom/dosmrtnom uzdržavanju dobit će naputke za izradu ugovora, imat će priliku saznati na što sve trebaju obratiti posebnu pozornost prilikom sklapanja ugovora o doživotnom ili dosmrtnom uzdržavanju te će im se ukazati na potencijalne probleme koje se javljaju u vezi s ugovorima, ponuditi moguća rješenja, sve s ciljem veće informiranosti prije nego što odluče sklopiti ugovor o doživotnom/dosmrtnom uzdržavanju.

Svi zainteresirani sudionici dobit će besplatnu informativno – edukativnu brošuru koja sadrži najvažnije informacije o ugovorima o dosmrtnom i doživotnom uzdržavanju.

Predavanje će biti popraćeno neformalnim druženjem, osvježenjem i raspravom, a održat će ga Mia Cvijetić, mag. iur., i Dunja Roić, koordinatorica i savjetnica za pravna pitanja iz udruge SOS Rijeka – centar za nenasilje i ljudska prava.

Uz navedeno, u udruzi SOS Rijeka u sklopu projekta U(klju)čimo se! dostupno je i besplatno pravno informiranje vezano za ugovore o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju. Sve informacije mogu se dobiti putem e-maila: pomoc@sos-rijeka.org ili broja telefona 051/211- 888.

Projekt U(klju)čimo se! provodi SOS Rijeka – centar za nenasilje i ljudska prava u partnerstvu s Odjelom gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke. Osim Grada Rijeke kao partnera na projektu, u projekt su uključene i suradničke organizacije/udruge koje u svoj rad izravno uključuju osobe starije životne dobi i to na području Viškova, Kastva, Rijeke i Korenice.

Komentari