Naslovnicaa Događanja Kultura Uskoro na policama knjižara: Bremenita šutnja književnog dvojca Lari Mari

Uskoro na policama knjižara: Bremenita šutnja književnog dvojca Lari Mari

Bremenita šutnja je štivo višeg misaonog nivoa i kvalitetno prozno djelo koje je produžena ruka savjetodavnog djelovanja, nadarenih i svestranih autorica koje se skrivaju pod imenom Lari Mari

Podijeli

Vani je četvrta po redu knjiga iz ciklusa Proze koja liječi, izvrsnog i nagrađivanog književnog dvojca Larí Marí, znakovitog naziva Bremenita šutnja.

Postoji li u svima nama neko breme? Put koji nismo pokročili, prepreka koju nismo savladali, pa su sve naše misli i čini uzrokovane tom prošlošću koja nam kroji živote?

Mračan bunker iz Prvog svjetskog rata, skriva tajnu obitelji Burata. Tko su anđeli u sjeni? Jesu li uspjeli u tajnoj misiji ili su pod humkom mahovine ostala crna jaja. U nasljeđe su joj ostavili bremenitu šutnju, zagonetku kojoj nije dorasla. Hoće li se njihova kći Medena uplesti u mrežu ruskog bogatstva koje će joj omogućiti ostvarenje zatomljenih osjećaja? Most spasa tako je daleko, crna točka na obzoru nedokučive zemlje ljubavi.

Književni dvojac Lari Mari (dobitnice Kiklopa i autorice čiji su književni hitovi Bez ljubavi i mržnje, Zlatni mjesec i Armati uvršteni u stalni postav Britanske kraljevske knjižnice) svojom nas Prozom koja liječi ponovno šokira i osvješćuje, ubacujući nas u vrtlog skrivenih osjećaja. Vrlo pronicljivo podastiru čitateljima najintimnije misli pojedinca, prodiru duboko u podsvijest i analiziraju izvore svih ljudskih stanja, misli i osjećaja. Potpunim ogoljenjem glavnih likova, vješto manipuliraju našim osjećajima navodeći nas na duboko promišljanje o vlastitim postupcima.

Bremenita šutnja je štivo višeg misaonog nivoa i kvalitetno prozno djelo koje je produžena ruka savjetodavnog djelovanja ovih nadarenih i svestranih autorica.