Podijeli

Umjetnik Rikard Rovan Savelli predstavit će se u srijedu, 6. prosinca, riječkoj publici izložbom pod nazivom „PaRo“ koja se održava u Erste clubu. Njegova umjetnost je, kao i mnoge druge, započela hobijem – ponukan ekologijom i reciklažom, Rikard Savelli počeo je izrađivati košare i zdjelice od papira. Razvijanjem i usavršavanjem hobija nastao je brend njegovih proizvoda pod imenom „PaRo“.

„PaRo“ zdjelice su 2017. godine registrirane u Hrvatskom zavodu za intelektualno vlasništvo, a u studenom iste godine  na 42. Hrvatskom salonu inovacija s međunarodnim sudjelovanjem i 13. izložbi inovacija, prototipova i studentskih poslovnih planova, zdjelice od papira nagrađene su brončanom medaljom od međunarodnog ocjenjivačkog suda. „PaRo“ ne čine samo zdjelice već i košare različitih veličina, od posudica za pisaći pribor pa sve do košara za kišobrane.

Rikard Rovan Savelli rođen je u Splitu 1953. godine te je završio brodostrojarstvo na tehničkoj školi u Rijeci. Radio je u brodogradilištu 3. Maj, a umjetničkom izradom predmeta od recikliranog materijala počeo se baviti u mirovini.