Naslovnicaa Događanja Kultura Plesni tjedan uz Periskop

Plesni tjedan uz Periskop

Podijeli

Nakon odličnih reakcija publike na premijeri baleta Macbeth u HNK Ivana pl. Zajca, izvedbi novih i lokalnih autora u Galeriji Kortil te riječke premijere predstave Travelogue, Periskop – festival suvremenog plesa i pokreta nastavlja svoj program s drugom izvedbom Traveloguea, a zatim uz predstave Komorebi i Objekt prelazi u subjekt #kralježnica.

Gledatelji će moći drugu izvedbu nove predstave Žaka Valente i Trafika – Travelogue pogledati večeras u 20 sati u HKD-u na Sušaku. Ishodište ovog plesnog projekta kreće iz susreta mladog i starijeg izvedbenog para su-postavljajući mladost nasuprot iskustva.

Večerašnji program uključuje i plesno glazbenu improvizaciju Komorebi –  autorice Gordane Svetopetrić s početkom u 19 sati u Filodrammatici. Ova izvedba se bavi propitivanjem trenutaka u kojima riječi prestaju igrati moćnu i jasnu ulogu, usmjeravajući nas u druge dimenzije u kojima pokret egzistira bez riječi. “Komorebi” je izraz koji nema doslovno značenje, a Japanci ga  koriste kada se zrake sunca probijaju kroz travu u simbiozi sunca i lišća.

U četvrtak u 20 sati u HKD-u na Sušaku festival donosi predstavu Objekt u subjekt prelazi #kralježnica Nikoline Komljenović. Autorica svoje tijelo postavlja kao objekt u prostor te pokretom traga za svojim specifičnim mogućnostima i granica boli.

Posljednji programski dio krajem tjedna obilježit će izvedbe Spore kolektiva BADco. i Sad Sam Lucky Matije Ferlina, a na dječjem programu su predstave Daj mi pokret! Gregora Kamnikara i  Andreje Rauch Podržavnik (Slo) te Bilo jednom jedno sunce Teatra Puna kuća.

Ulaznice za sve programe mogu se rezervirati putem e-mail adrese na: festival.periskop@gmail.com te kupiti na blagajni na mjestu izvedbe prije početka svake predstave.

Cjelokupni program s više informacija potražite na:

http://www.prostorplus.hr/produkcija/festival-periskop-20171

Rezervacija i informacije o ulaznicama

Ulaznice za predstave Macbeth i Spore: blagajna@hnk-zajc.hr

Ulaznice za ostali dio programa: festival.periskop@gmail.com

*Ulaznice za sve programe se mogu nabaviti na blagajni na mjestu izvedbe prije početka svake predstave.

Cijene ulaznica:

Programi u HKD na Sušaku – 40 kn / 30 kn učenici/e, studenti/ce i umirovljenici/e

Programi u Filodrammatici – 30 kn / 20 kn učenici/e, studenti/ce i umirovljenici/e

Programi u Galeriji Kortil – 40 kn / 30 kn učenici/e, studenti/ce i umirovljenici/e