Naslovnicaa Događanja Kultura Krk dobiva prvu knjižnicu na plaži

Krk dobiva prvu knjižnicu na plaži

Knjižnica na otvorenome biti će postavljena u šumici pored plaže „Koralj“

Podijeli

Članovi udruge „Kreativni Krk“ realizirali su još jednu hvalevrijednu inicijativu u svome susjedstvu. Naime, u šumici pored plaže „Koralj“, uz dozvolu gradske uprave i financijsku pomoć svojih podupiratelja, podigli su montažno objekt koji bi se kroz nekoliko dana trebao pretvoriti u knjižnicu na otvorenom. Ovo bi trebalo postati mjesto slobodne razmjene knjiga, mišljenja i doživljaja, a police ove knjižnice trebale bi biti popunjene doniranim knjigama na hrvatskom, ali i drugim jezicima, koje će potom svim posjetiteljima plaže i kupačima biti besplatno ponuđene na korištenje.

U gradnji ove knjižnice, krčkim su kreativcima u pomoć priskočili njihovi sugrađani, ali i turisti koji su u projektu prepoznali značajnu vrijednost, a knjižnica je izgrađena pod pokroviteljstvom Grada Krka te tvrtki GP Krk, Noliot i Elektron.

Isto tako, valja spomenuti da će se ovog četvrtka pod koprivićem, u samom središtu grada Krka odvijati akcija prikupljanja doniranih knjiga, a koje će uskoro na plaži Koralj ponuditi na korištenje. Donacije će se primati na štandu pod budnim okom članova Kreativnog Krka, a štand će biti otvoren od 10 do 12 te od 18 do 20 sati.