Kazališna pretplata od 5. rujna – Vježbanje različitosti u riječkom Zajcu

47

Upis pretplatnika za kazališnu sezonu 2018./2019. pod sloganom „Vježbanje različitosti“ počinje na blagajni HNK Ivana pl. Zajca, na adresi Verdijeva 5a, u srijedu 5. Rujna. Upis dosadašnjih pretplatnika trajat će do 14. Rujna,  a upis novih pretplatnika od 15. do 29. rujna 2018.
Tijekom rujna blagajna Kazališta radi od 9 do 19 sati od ponedjeljka do petka, a subotom od 9 do 13 sati.
Osim stalnog mjesta u gledalištu, pretplata osigurava popuste od 10 do 50 posto uz mogućnost plaćanja gotovinom (uz 5 posto popusta) te karticama.
Umirovljenici i studenti imaju pravo i na dodatni popust od 20 posto. Jednak dodatni popust na jednu od pretplata ostvaruju i oni koji se odluče preplatiti u dva ili više različita pretplatnička ciklusa.

Program pretplata sastavljen je u želji da svatko pronađe nešto novo i zanimljivo za sebe te da ostane ili postane vjerna kazališna publika.
Kako najavljuje intendant HNK Ivana pl. Zajca Marin Blažević, „sadržaji i slogan nove sezone – VJEŽBANJE RAZLIČITOSTI – odjeci su ideje Rijeke kao Europske prijestolnice kulture, ali i riječkog HNK kao kazališne institucije koja je proteklih godina pokazivala kako se gradi, iskazivala što znači i dokazivala da može, i mora, biti lukobran toj našoj, riječkoj i europskoj, LUCI RAZLIČITOSTI.“

U svom pozivu publici ističe kako „riječki HNK, naš Zajc, nije kazalište u koje dolazite samo da biste vidjeli i potvrdili ono što već znate, nego kazalište u koje vas pozivamo da preispitujete, otkrivate, doznajete, doživite i vježbate – ono od života što izmiče svakodnevnom, usputnom, površnom iskustvu. To ne znači da vas nećemo zabaviti, nasmijati, opustiti. Naprotiv! To znači – i to nipošto nije „samo“ – da riječki HNK, taj Zajc, ne odustaje biti umjetničko kazalište, i da upravo u tome riziku prepoznaje svoju obvezu, odgovornost i jedinu moguću budućnost.“

Nova sezona donosi čak 19 premijernih naslova, 19 repriznih predstava, 20 konceratnih izvedbi, 13 gostovanja dramskih i baletnih predstava, glazbenih ansambala; autore kao što su Krleža, Daša Drndić, Dario Fo, Ivana Brlić Mažuranić, Ivan pl. Zajc, Gounod, Mozart, Richard Strauss, Verdi, Shakespeare, Čajkovski, Bruckner, Stravinski, Brahms, Bartók, Chopin, Saint-Saëns, Ravel, Leonard Bernstein, Andrew Lloyd Webber; donosi komedije i tragedije, mjuzikle i operete, simfonije i serenade, ples i balet, opere i lektire, dramsko i postdramsko kazalište, predstave za sve generacije gledateljica i gledatelja.

 

Komentari