Naslovnicaa Događanja Kultura Izložba “Riječki torpedo prvi na svijetu” gostuje u Beču

Izložba “Riječki torpedo prvi na svijetu” gostuje u Beču

U organizaciji Hrvatske akademske zajednice u Austriji u Beču gostuje izložba Muzeja grada Rijeke

Podijeli

Hrvatska akademska zajednica u Austriji organizira u Beču izložbu Muzeja grada Rijeke Torpedo-prvi na svijetu. Riječ je o izložbi što je u sklopu obilježavanja stotinu i pedesete obljetnice izuma torpeda u rujnu prošle godine bila postavljena na riječkom Korzu.

Izložba će biti postavljena u reprezentativnoj zgradi Alte Schieberkammer Schmelz u Meiselstraße 20, u 15. bečkom okrugu (Bezirku). Svečano otvaranje izložbe je 21. studenoga 2017. u 18 sati. Izložba ostaje otvorena do 4. prosinca ove godine.

Pokrovitelj izložbe je Magistrat grada Beča za kulturu. Anamarija Manestar, direktorica Hrvatske akademske zajednice u Austriji, ističe da je ova izložba doprinos promociji Rijeke kao europske kulturne prijestolnice 2020. : „Predstavljanjem kronologije vrhunaca riječke industrije bečkoj publici na ovaj smo način glas o Rijeci prenijeli i preko granica Hrvatske.“

Ervin Dubrović, ravnatelj Muzeja grada Rijeke, ističe da je izložba također doprinos prekograničnoj, europskoj suradnji i promidžbi tehničke zbirke Muzeja. Ujedno je to i najava nove velike izložbe torpeda koja će u Rijeci biti upriličena uoči 2020. u obimu i postavu primjerenom važnosti što će je Rijeka uskoro imati.