Podijeli

Festival znanosti održava se u 22 grada Hrvatske. Ove godine manifestacije Festivala znanosti u Rijeci održavat će se na 29 lokacija, a svojim bogatim programom obuhvatit će sve uzraste.

Radionice i predavanja održavat će se u Prirodoslovnom muzeju, Astronomskom centru Rijeka, Sveučilišnoj knjižnici Rijeka, Građevinskom fakultetu u Rijeci te bivšem skladištu Exportdrva (Delta bb) u organizaciji Prirodoslovnog muzeja Rijeka.

U sklopu Festivala održat će se Otvoreni dan Odjela za biotehnologiju, Odjela za fiziku, Odjela za informatiku te Odjela za matematiku Sveučilišta u Rijeci koji će svoja vrata otvoriti u utorak, 25. travnja. Manifestacija obuhvaća radionice, demonstracije i izlaganja, a natjecanje Tetragon je samo za učenike koji su se prijavili na natjecanje. Omogućeno je razgledavanje laboratorija za sve dobne uzraste od 10 do 20 sati.

U programu je zakazano i druženje: Vrijeme je za kavu s… novoizabranom rektoricom Sveučilišta u Rijeci u srijedu 26.4. od 14.00-15.30 u Akvariju na Kampusu na Trsatu.

festival znanosti

Ove godine manifestacija Vrtići za vrtiće okupila je 21 vrtićku grupu koje će svoje radove predstavljati u bivšem skladištu Exportdrva u četvrtak, 27. travnja od 10 do 12 sati, a u petak, 28. travnja, na Filozofskom fakultetu na Kampusu Trsat svoje projekte na temu Vrijeme izložit će 7 osnovnih te 4 srednje škole u sklopu manifestacije Škole za škole.

Izložba Spektri posvećenu svjetlosti nastala je u sklopu proslave Međunarodne godine svjetlosti, koju je 2015. godine organizirao UNESCO, a kojoj se pridružio i Centar za promociju nauke (CPN). Otvorenje izložbe biti će u srijedu 26.4. u 10 sati. U sklopu izložbe održat će se radionica na kojoj je moguće sudjelovati uz prethodnu najavu.

Na štandu na Korzu svaki dan se može od 12 do 14 sati promatrati kako znanost kreira umjetnost pod nazivom Znanost na Korzu.