Podijeli

SASTOJCI:
Za tijesto od banane
4 banane (jako zrele)
4 žlice biljnog ulja
1 jaje
½ šalice šećera
1 žličica ekstrakta vanilije
1 ½ šalice višenamjenskog brašna
1 žličica praška za pecivo
1 žličica sode za pečenje
¼ žličice soli
1 čajna žličica cimeta

Sloj od sira
910 grama krem sira, omekšani
½ šalice šećera
1 žlica ekstrakta vanilije
1 šalica mlijeka
1 žlica želatine u prahu
Karmel

PRIPREMA
Zagrijte pećnicu na 180 ° C.
U velikoj zdjeli, zdrobite banane s vilicom.
Dodajte ulje, jaje, vaniliju i šećer. Promiješajte dok ne sjedinite u smjesu.
Dodajte brašno, prašak za pecivo, sodu za pečenje, sol i cimet. Promiješajte dok se ne spoji. Nemojte previše, predugo miješati.
Prelijte tijesto za kruh od banane u podmazanu posudu i pecite 30-40 minuta.
U velikoj zdjelu dodajte umiješajte krem sir, šećer i vaniliju.
Zagrijte mlijeko oko 2 minute i dodajte želatinski prahu.
Brzo promiješajte dok se želatina ne otopi, oko 5 minuta.
Prelijte želatinsku smjesu preko krem sira i ponovo umiješajte dok ne postane glatka smjesa.
Prelijte smjesu preko pečenog kolača tj. kruha od banane i ohladite na 3 sata ili pustite preko noći.
Prelijte s karamelom i uživajte!