Podijeli

Sastojci
1 šalica rajčica umaka (marinara)
⅓ šalice mozzarella sira, isjeckanog
2 žličice svježeg bosiljka, sjeckani
Šuplja tjestenina, prethodno skuhana i ohlađena
1 žličica parmezana, naribanog

Upute
Zagrijte pećnicu na  205 ° C.
Stavite žlicu marinara umaka u dno šalice (koja inače smije ići u pečnicu). Na vrhu pospite 1 do 2 žlice isjeckane mozzarelle, nakon čega slijedi sjeckani bosiljak i preostala mozzarela. Obilno prekriti sir s marinara umakom.
Radite u spiralnom pokretu, stavite kuhanu tjesteninu okrenutu prema gore u čaši, na vrh stavote marinara umak. Napunite šalicu čvrsto s tjesteninom tako da tjestenina ostane u krutom obliku nakon pečenja. Na vrhu tjestenine s dovoljno marinara umaka sve prekrijte. Pospite parmezanom. Pecite 20 minuta.
Kad se tjestenina skuha, stavite tanjur na vrh šalice, a zatim ga preklopite kako biste odložili tjesteninu na tanjur. Tp napravite što je brže moguće nakon što maknete šalicu iz pećnice, tako da sir ne otvrdne. Ukrasite sjeckanim bosiljkom i poslužite.