Slasni složenac od slatko-kiselog umaka, indijskog kruha, piletine i sira

Kladimo se da ovo čudo niste nikada probali !

Podijeli

 

3 šalice narezane piletine
2 šalice punomasnog vrhnja
1 šalica pirea od rajčica
1 žlica meda
1 žličica soli
1 čajna žličica sušene paprike
1 žličica kumina
1 čajna žličica cayenne začina
1/2 čajna žličica garam Masala smjese
1 luk, sjeckani
2 češnja češnjaka, sitno sjeckani
2 žlice đumbira, sitno sjeckani
100 g neslanog maslaca
50 ml vode
1 zeleni čiliji, sitno sjeckani
4 naan kruha (indijski kruh)
cheddar sir, ribani

Kako ćete napraviti:

Za umak, zapjenite maslac na srednjoj toplini i dodajte luk. Kuhajte, povremeno miješajući, sve dok ne postane smeđe, oko 5 minuta. Dodajte češnjak, đumbir i čili. Kuhajte oko minutu.. Dodajte začine i promiješajte. Dodajte rajčicu i vodu. Kuhajte dok se maslac ne odvoji. Dodajte vrhnje, med i sol. Promiješati kroz piletinu. Ukloni iz vrućine.
Na obloženom plehu ili velikoj tavi, položite svoj prvi naan kruh. Po vrhu dodate s 2 jušne žlice umaka kojeg širite preko naan. Zatim dodajte trećinu currya, a zatim cheddar sir. Ponovite ovaj postupak. Na kraju dodajte više cheddara.
Pecite, ako je moguće, oko 30 minuta na 180 ° C.

Navalite