Podijeli
SASTOJCI
Za 20 mesnih okruglica
453 g govedine
453 g pikantne talijanske kobasice
4 češnja češnjaka, mljevena
½ šalice peršina, nasjeckanog
½ šalice parmezana
1 žličica soli
½ žličice papra
1 šalica krušnih mrvica
2 jaja
1 šalica mlijeka
680 g marinara umaka

2 šalice mozzarelle sira

PRIPREMA
1. Zagrijte pećnicu na 220 ° C.
2. U veliku zdjelu, izmiješajte mljevenu junetinu, ljutu talijansku kobasicu, češnjak, peršin, parmezan, sol, papar, krušne mrvice, jaja i mlijeko. Izmiješati sve dok se sve potpuno ne spoji.
3. Zarolajte u mesne okruglice.
4. Na srednje jakoj vatri, dodajte 1 žlicu maslinovog ulja u tavu, mene okruglice popržite s obje strane oko 2-3 minuta.
5. U vatrostalnu posudu, proširite nekoliko žlica marinara umak na dno
pan kako bi se spriječilo lijepljenje. Zatim stavite mesne okruglice u vatrostalnu posudu i dodati preostali marinara umak. Po vrhu stavite 2 šalice isjeckanog mozzarella sira. Pokrijte u foliju i pecite na 220 ° C cca 25 minuta ili dok se sir potpuno ne otopi i mesne okruglice u potpunosti ne budu kuhane.
6. Ukrasite peršinom.
7. Uživajte!

Nema komentara

Ostavi Komentar