Poseban, a jednostavan desert – čokoladne ružice

Podijeli

100 g maslaca
70 g granuliranog šećera
100 g brašna tip 00
50 g sitnih badema, vrlo sitno
50 g krumpirovog škroba
1 srednje jaje
1 žličica ekstrakta vanilije
80 g čokoladnih kapi
8 g slatkog kvasca
1 prstohvat soli

Postupak

U zdjelu dodajte maslac, vrlo mekan, i granulirani šećer te smjesu raditi brzo s metlicama miksera.
Dodajte prosječno jaje i ekstrakt vanilije ili arome te okusite i promiješajte.
U zdjelici pomiješajte brašno 00, škrob i kvasac zajedno s bademovim brašnom.
Pomiješajte sa smjesom jaja i maslaca s metlicama od miksera.
Na kraju, dodajte prstohvat soli i kapljice čokolade. Pomiješajte s lopaticom da ih sve zajedno ugradite.
S malom, ali punom žličicom uzeti malo tijesta i uvaljati ga u kukuruzne pahuljice.
Raširite svaku “ružu” na pokriveni papir za pečenje.
Pecite u pećnici i zagrijavajte na 180 ° oko 15 do 20 minuta.
Kada je gotovo, pustite da se ohladi.
Držite kolačiće u limenoj kutiji i sljedećih par dana kada odstoje bit će još bolji!