Podijeli

Vrijeme pripreme: 15 minuta
Ukupno vrijeme: 1 sat i 15 minuta (plus nekoliko sati ili preko noći kada se namače)

Sastojci
8 cijelih jaja
½ šalice šećera
2 žlice čistog ekstrakta vanilije
1 žličica cimeta
¼ žličice naribanog muškatnog oraščića
¼ žličice soli
1 ½ šalice punomasnog mlijeka
1 šalica slatkog vrhnja
1 kruh

Preljev
1 šalica sjeckanog oraha
¼ žličice naribanog muškatnog oraščića
1 žličica cimeta
prstohvat soli
¼ šalice smeđeg šećera
¼ šalice maslaca, izrezati na komade

Priprema
1. Namažite maslacem dno tepsije.
2. U srednje veliku zdjelu, zajedno umutite jaja, šećer, vanilin, cimet, muškatni oraščić, sol, mlijeko i slatko vrhnje.
3. Umočite svaku krišku kruha u smjesu od jaja i stavite ga u pripremljenu posudu za pečenje. Ulijte preostalu smjesu jaja po vrhovima kruha. Pokrijte posudu s plastičnom folijom i stavite u hladnjak na nekoliko sati ili preko noći.
4. U maloj zdjeli pomiješajte sve sastojke za preljev, osim maslaca. Nakon što su izmiješani, stavite maslac u orah smjesu-preljev. Pokrijte i sačuvajte preljev koji se dodaje neposredno prije nego li je pohani kruh pečen.
5. Zagrijte pećnicu na 175 ° C.
6. Nakon što je francuski tost dovoljno namočen, izvadite posudu iz hladnjaka i prelijte orah smjesu-preljev ravnomjerno preko vrhova kruha. Za teksture koje su mekane, pecite 45 minuta. Za čvršće teksture koja je više nalik pečenom francuskom tostu, pecite 1 sat.
7. Poslužite preliveno javorovim sirupom i sa svježim voćem.

I uživajteee !