Podijeli

Ovo je zbilja najbolja torta od mrkve koju ćete ikada probati. Tako je jednostavna za napraviti, a kao dodatni bonus – nema ni ulja ni putra. Sigurni smo da će ova torta postati vama i vašoj obitelji najdraža slastica.

A kako i ne bi ? Torta koja oduševljava svojim okusom (i još je od povrća da se razumijemo), kombinacijom sočnog biskvita s mrkvom i krem sirom u kojem dominira osvježavajući okus ananasa i slatki okus kokosa. Milina !

Ovaj recept je bio strogo čuvan od strane naših nona, ali sada predajemo ključ zadovoljstva u vaše ruke. Iskoristite ga mudro 😀

Sastojci:

Torta:
Prvi sloj
1 ¼ šalice nezaslađenog soka od jabuke (ili ulje)
2 šalice granuliranog šećera
3 jaja, sobna temperatura

Drugi sloj
2 šalice višenamjenskog brašna
1 čajna žličica sode za pečenje
1/2 čajna žličica prašak za pecivo
½ žličice soli
1 žličica cimeta

Treći sloj
2 šalice ribane mrkve
1 šalica isjeckanog slatkog kokosa
1 šalica sjeckanog oraha (po izboru)
1 žličica vanilije
1 šalica konzerviranog ananasa iz soka

Punjenje od krem sira
1 šalica maslaca (omekšano)
450 g krem sir (omekšano)
2 žličice vanilije
900 g šećera u prahu
Prženi orasi ili kokos

Instrukcije
Zagrijte pećnicu na 180 C stupnjeva.
Kombinirajte sastojke za prvi sloj. Dodajte sastojke za drugi sloj. Umiješajte sastojke trećeg sloja.
Ulijte u lagano podmazane dvije posude za dvije polovice torte.
Pecite 35-40 minuta. Za provjeru, umetnite čačkalicu i ona treba biti suha.
Neka se torta ohladi 10 minuta, a zatim stavite na hlađenje u hladnjak.

Za glazuru:
Pomiješajte maslac i krem sir do glatke teksture. Dodajte vaniliju i šećer u prahu i miješajte dok ne postane glatko.
Stavite prvu polovicu na stalak.
Nanesite veliku količinu glazure i raširite. Zatim stavite drugu polovicu i nastavite s glaziranjem.
Rashladite na sat vremena prije posluživanja za najbolje rezultate.
Ukrasite po želji i uživajte 🙂