Naslovnicaa Recept tjedna Kuharica Pržene bučine sjemenke

Pržene bučine sjemenke

Dodatno začinite svoje omiljene, zdrave grickalice!

Podijeli

Sjemenke bundeve dobro properite pod vodom kako bi sa njih uklonili sve neželjene nečistoće i stavite ih u posoljenu vodu. Na svakih pola šalice sjemenki dodajte 2 šalice vode i žlicu soli. Ukoliko želite da budu slanije dodajte još soli. Zavrijte vodu i pustite da kuha desetak minuta. Maknite s vatre i ocijedite.

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Pošpricajte dno posude za pečenje, ili papira za pečenje maslinovim uljem. Raširite sjemenke u jednom sloju i malo ih protresite da ih obiđe ulje. Pecite dok sjemenke ne postanu smeđe boje. To može biti od 5 do 20 minuta ovisno o veličini, ali pazite da ne zagore.

Prije posluživanja ih ohladite i uživajte u aromatičnim, zdravim grickalicama!

Source