Podijeli

Sastojci

4,5 kg pilećih bataka
1/2 šalice majoneze
Grubi crni papar
2 vrećice krumpir čipsa
3 šalice mješavine za pečenje (Bisquick)

Upute:
Zagrijte pećnicu na 200°C.
Dodajte krumpir i Bisquick u procesor za hranu i mrvice pretvorite u lijepu smjesu. Stavite smjesu u veliku plastičnu vrećicu i odložite sa strane.
Svak batak začinite crnom paprom, a zatim namažite majonezom. Svaki komad stavite u plastičnu vrećicu s mješavinom čipsa i protresti vrećicu. Važno je da piletina bude potpuno obložena komadićima čipsa.
Stavite batke na rebrastu ploču za pečenje koja je opremljena silikonskim kalupom ili aluminijskom folijom. Začinite piletina sa sprejem za kuhanje. Pecite u pećnici 35 minuta. Izvadite iz pećnice i okrenite na drugu stranu da se ravnomjerno ispeče. Vratite u pećnicu i pecite još 40-45 minuta.

Nema komentara

Ostavi Komentar