Postali najveći proizvođači bureka na Balkanu – ova pekara ima bruto plaće od 1.757 eura

469

Posljednjih godina počeo se naglo povećavati izvoz proizvoda. Prošle godine su čak izvezli oko četiri milijuna eura vrijedne pekarske proizvode i ostvarili 33 milijuna eura prodajnih prihoda. Najveće povećanje prodaje pekare Pečjak, odnosno njenog izvoza, zabilježeno je upravo u izvozu za Hrvatsku.

U Hrvatskoj su otvorili kćer tvrtku 2014. godine, a prodaja je od tada porasla na 2,7 milijuna eura. Pekara Pečjak izvozi sve više u Švedsku i Austriju te se planira u skoroj budućnosti povećati rast na njemačkom tržištu, gdje je trenutno samo otvoren ured. Vlasnik, Silvester Pečjak navodi kako je ušao u obiteljski posao s 26 godina. Nedavno je navršio 40 godina.

Pekara je imala prvotno najviše prihoda u prodaji proizvoda Mercatoru kojeg je potom kupio Konzum. Kada su shvatili da će se brzo gubiti udio na tržištu, dobro su se pripremili. Usmjerili su se intenzivno na druga tržišta gdje svakako postoji interes.

U Sloveniji svojom prodajom trgovcima ostvaruju oko 30 posto prihoda. Najveće priznanje je ipak ono da su postali najveći proizvođač bureka na Balkanu. Što je svakako za pohvaliti s obzirom na veoma jaku konkurenciju. Trude se biti prepoznati proizvodima koje sačinjavaju najbolji sastojci i vrlo malo masti, a zaista zamjetno veću količinu nadjeva.

Još jedno priznanje vrijedno spominjanja je činjenica da je Pekara Pečjak poznata po plaćama daleko iznad prosjeka prehrambene industrije i općenito plaća u Sloveniji. Prošle gdine one su dosegle bruto iznos od čak 1.757 eura.