Naslovnicaa Biznis Počinje Kongres poduzetnica jugoistočne Europe

Počinje Kongres poduzetnica jugoistočne Europe

U organizaciji Virtualnog ženskog poduzetničkog centra i Grada Zagreba, na Međunarodni Dan žena, 8. ožujka, održat će se jedinstveni Kongres poduzetnica jugoistočne Europe, do sada najveće okupljanje poslovnih žena u regiji.

Podijeli

Kongres poduzetnica jugoistočne Europe održava se pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, gospođe Kolinde Grabar Kitarović, te potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva, poduzetništva i obrta gospođe Martine Dalić koje će najvjerojatnije nazočiti i govoriti na kongresu.

Na ovom velikom poslovnom okupljanju očekujemo više od 600 poduzetnica iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Makedonije, Bugarske, Kosova, Albanije i Hrvatske.

“Kongres poduzetnica jugoistočne Europe predstavlja najveće poslovno okupljanje žena u ovom dijelu kontinenta od kada postoji tržišna ekonomija. Ovo je prvi puta da ćemo na jednom mjestu uspjeti okupiti i umrežiti poduzetnice iz cijele regije koje svoju egzistenciju osiguravaju na realnom tržištu te marljivo i neumorno potiču žensko poduzetništvo prema rastu i razvoju. Kongres poduzetnica jugoistočne Europe u Zagrebu bit će platforma osiguranja razmjene iskustava, stvaranja poslovnih kontakata, povezivanja i unapređenja poslovne mreže poduzetnica, kako bi im pristup i opstanak na tržištu država iz kojih dolaze, ali i regije bio što kvalitetniji, a put do željenog poslovnog uspjeha što izvjesniji”, rekla je Sanela Dropulić, idejna začetnica i direktorica Kongresa poduzetnica jugoistočne Europe i čelnica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra.

Zanimanje za ovaj jedinstveni Kongres je iznad svih očekivanja, potvrđuje Dropulić, a Virtualni ženski poduzetnički centar uspio je uz partnerstvo s Gradom Zagrebom osigurati svim poduzetnicama sudjelovanje u radu Kongresa bez ikakve kotizacije.

Radni dio kongresa otvara Dragana Jovanović, poduzetnica i life, health i business coach iz Beograda s temom važnosti upravljanja stresom u ženskom poduzetništvu, a potom Mirsada Mehremić, ekonomistica iz Sarajeva koja će govoriti o obrazovanju i cjeloživotnom učenju kao temelju rodne ravnopravnosti. Uz brojne zanimljive izlagačice, velik dio radnog programa Kongresa čine i panel diskusije. Tako je panel ‘Regionalna poduzetnička (ne) suradnja’, tek jedan od brojnih zanimljivih panela na kojima će poduzetnice i predstavnice poduzetničkih udruženja, udruženja poslodavaca i državnih institucija imati prilike erazmjenjivati svoja vrijedna iskustva.