Naslovnicaa Biznis Jedan od najbogatijih Ukrajinaca pokazao interes za 3. maj, a u Uljaniku...

Jedan od najbogatijih Ukrajinaca pokazao interes za 3. maj, a u Uljaniku pomaka nema

37
Podijeli

Ministar gospodarstva Darko Horvat objavio je kako za riječko brodogradilište »3. maj« ima interesa iz Ukrajine. Pretpostavlja se da je riječ o Vadimu Novinskyom, vlasniku ukrajinske Smart Holding grupe, jednom od najbogatijih Ukrajinaca, koji se nalazi na Forbesovoj listi milijardera.
Osim značajnog udjela u naftnom i plinskom sektoru, bankama, brodogradilištima, poljoprivredi, Smart Holding posjeduje 24 posto udjela u ukrajinskom metalurškom koncernu Metinvest.

Zanimljivo je u Ministarstvo gospodarstva još nije stigla inačica plana restrukturiranja  Uljanika, čeka se potez Uprave. Pulski škver svakim je danom sve bliži stečaju.

Vrijeme curi, ja isto čekam kao i hrvatska javnost, kao i dionici procesa, zaključio je ministar Horvat.

Oglasio se i predsjednik IDS-a Boris Miletić. Upozorava Vladu da se izgubljeno vrijeme više ne može vratiti.

– Danas je 10. listopada,  a vi još uvijek ne znate niti što će biti s Uljanikom, niti s brodogradnjom. Vaš odnos prema Uljaniku, koji je vaše vlasništvo, najbolje ilustrira odnos ove vlade prema gospodarstvu i razvojnoj politici Hrvatske. Ovdje više ne pričamo o jednom brodogradilištu, pričamo o odnosu Vlade prema cijeloj gospodarskoj grani koja u zemljama EU odlično funkcionira zato jer su se države njome bavile“, kazao je Miletić rezolutno poručivši premijeru: “Ukoliko svojim nečinjenjem gurnete Uljanik u stečaj, principijelno i odgovorno vam mogu poručiti da zaboravite prenamjenu prostora na području brodogradilišta Uljanik” , zaključivši kako uz tako neodlučnu i slabu Vladu dolazi do radikalizacije hrvatskog društva.

Komentari