Naslovnicaa Biznis Giorgio Armani traži poslovnog suradnika

Giorgio Armani traži poslovnog suradnika

Modni milijarder dao je naslutiti kako uskoro možda odlazi u zasluženu mirovinu

113
Podijeli

Poznati talijanski modni dizajner, prvi je puta javno iznio da bi njegovoj modnoj kući dobro došlo da izabere nasljednika, iako konkretne odluke za sada još nije donio. Armani je rođen u talijanskoj Piacenzi, u talijansko-armenskoj obitelji, a kao mladić je htio postati liječnik. No nekoliko godina studija medicine bilo je dovoljno da donese odluku o zaposlenju u jednoj trgovini u Milanu. 1975. je ustanovio vlastito poduzeće s vlastitim modnim brandom, koji je nedugo zatim, postalo jedno od vodećih imena u svijetu mode.

Danas Armani ostvaruje uspješnu suradnju s poznatim glazbenicima. Tako je primjerice, engleski gitarist Eric Clapton, skladao glazbu za Armanijeve modne revije, dok je sam Armani za glazbenu ikonu Lady Gagu u više navrata oblikovao pozornicu, ali i Gaginu garderobu za nastupe. Armani je bio omiljen i u svijetu sporta jer je kreirao modne kolekcije i za nogometnu reprezentaciju i londonski nogometni klub Chelsea.

Armanijevo poduzeće danas slovi kao druga najveća talijanska modna kuća, sa godišnjim prihodom od oko 3 milijardi eura, dok je vrijednost osobne Armanijeve imovine procijenjena na oko 8 milijardi eura.

Nedavno je Armani u intervjuu za jednu talijansku televizijsku kuću izjavio kako bi njegovoj modnoj kući dobro došlo da izabere nasljednika koji će ga zamijeniti nakon njegovog odlaska u mirovinu. Dodaje i kako mu se ne čini nužnim da njegov nasljednik dolazi iz Italije, već da njegov posao nastave ljudi koji već sada rade u njegovom poduzeću.