Podijeli

Tehnologija i kulturalni smjerovi postaju tipovi rastućih karijera dok ostale lagano padaju u drugi plan. Saznajte kojih će 5 tipa poslova vjerojatno nestati kroz naredno desetljeće i zašto bi ih trebali izbjegavati.

1. Blagajnik
Danas postoje samoposlužne blagajne te automatizirani proces kupnje – klasična karijera prodavača-blagajnika definitivno će izblijediti.

2. Teleoperater
U današnje vrijeme ljudi ne koriste telefone kao prije. Zahvaljujući modernim načinima komuniciranja kao što su email i poruke. Jednostavno, prodaja preko telefona odlazi u prošlost.

3. Putnički agent
S rastom interneta i mogućnosti bukiranja putovanja za malo para, ovaj old-school posao pomalo izlazi iz sistema. Odavno su i prošli dani kada smo trebali treću osobu – posrednika da nam sredi neka dobra i kvalitetna putovanja kad ionako na internetu možemo pronaći apsolutno sve.

4. Posao u tisku
Tiskani mediji blijede u industriji što nije neko veliko iznenađenje. Kada su u pitanju vijesti i zabava, digitalni mediji definitivno prednjače.

5. Poštar
S porastom tehnologije i e-mail komunikacije, kao i posebnih poštarskih odjeljenja u privatnim firmama, ovaj posao ima jako malo prostora za daljnje napredovanje.