Naslovnicaa Biznis 10 činjenica koje morate znati ako želite biti informirani o stanju na...

10 činjenica koje morate znati ako želite biti informirani o stanju na svjetskom tržištu

Želite li biti u toku sa svjetskim događanjima izdvojite 2 minute i pročitajte ovih 10 činjenica

49
Podijeli
Warren Buffett

1. Prema Wall Street Journalu, Investitor Warren Buffett vrijedan milijarde dolara i direktor JPMorgana Jamie Dimon, izrazili su zabrinutost da fokusiranje financijskih tržišta na kratkoročne ciljeve šteti gospodarstvu i pozivaju tvrtke na odstupanje od pružanja tromjesečnih uputa za zaradu, koja dovodi do nezdravog usredotočenja na kratkoročnu dobit, na štetu dugoročne strategije, rasta i održivosti.

2.Europska unija i Meksiko najavili su osvetničke tarife američkim proizvodima kao odgovor na Trumpovu odluku o nametanju tarifa za uvoz čelika i aluminija.

3.Ministarstvo trgovine u Kini priopćilo je u četvrtak kako zemlja ne želi ekskalaciju trzavica sa SAD-om te da je postignut određeni napredak u razgovorima koji su završili ovog vikenda.

4.Dionice su porasle u srijedu. Dow Joneseov industrijski srednji iznos porastao je 25.000 dolara po prvi put od kraja svibnja. Euro je u zadnja dva tjedna povisio svoju vrijednost u odnosu na dolar.

5.Švicarska banka UBS, zatvorila je najmanje sto radnih mjesta u menadžmentu i fokusirala se na rast u Kini zajedno s pasivnim i održivim ulaganjem.

6.SAD je već u osmi mjesec u deficitu. Zabilježene su rekordni izvozi i nešto manji pad u uvozu.

7.Kineski yuan trenutačno kotira kao najprecjenjenija valuta na svijetu.

8.Kina je i dalje najveća svjetska trgovinska sila. Sudjeluje u gotovo svakom vrijednosnom i opskrbljujućem lancu.

9.Švicarski referendum za promjenu financijskog sustava zemlje pogrešno shvaća propadanje banki i neće ih učiniti sigurnijima po tom pitanju.

10.Ulagač vrijedan milijarde, Carl Icahn stekao je ulog u Allerganu za vrijeme pritiska na proizvođača lijekova od strane drugih aktivističkih dioničara.

Komentari